Anri za reprizu duela Francuske i Irske

LONDON, 20. novembra 2009. (Beta-AP) - Fudbalski reprezentativac Francuske Tijeri Anri izjavio je da bi najpravednije rešenje situacije nastale posle susreta njegove ekipe sa Irskom bilo da se revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo ponovo odigra.

Reprizu meča završenog rezultatom 1:1 ranije je zatražio Fudbalski savez Irske, koji je žalbu uložio zato što je Francuska jedini gol postigla posle Anrijevog igranja rukom i tako obezbedila učešće na Mundijalu u Južnoj Africi.

Anri, asistent kod gola Francuske, odmah po završetku meča priznao je da je igrao rukom, što je danas i ponovio u saopštenju u kome je naveo i da se stidi načina na koji je njegova zemlja stigla do Svetskog prvenstva.

Napadač trikolora je, međutim, ponovo istakao i da nije namerno igrao rukom, odnosno da nije imao nameru da prevari sudiju, već da je reagovao instinktivno.

"Napravednije rešenje bilo bi da se utakmica ponovo odigra, ali ja ne odlučujem o tome", kazao je Anri svestan da je Svetska fudbalska federacija (FIFA) već odbila zahtev Iraca.

Anri je bio asistent kod jedinog gola Francuske u 13. minutu prvog produžetka utakmice igrane u Parizu. On je loptu prihvatio rukom i potom je prosledio Viljemu Galasu, koji je postigao gol i rešio pitanje učesnika Mundijala 2010. godine.

Francuska je do Svetskog prvenstva stigla zahvaljujući pobedi u prvom susretu u gostima sa Irskom od 1:0. Da je, medutim, rezultat u Parizu ostao 1:0 za Irsku, o učesniku Mundijala odlučivali bi penali.

Pogledajte još