MILE KEKIN PORUKOM USTAŠAMA ZAPALIO BALKAN Nisam vaš, moji su pobedili 1945!

Mile Kekin, frontmen grupe Hladno pivo, privukao je veliku pažnju javnosti objavljivanjem autorske minijature „Ja nisam vaš“ s intrigantnim i direktnim tekstom koji je zapalio društvene mreže.

Muzičar je u noći između 3. i 4. marta samo uzeo gitaru i otpevao ono što mu je na duši. „Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, ja nisam vaš, moji su dobili ’45“, peva Kekin inspirisan jačanjem desnice i ustaštvom, koje je prisutno u hrvatskom društvu, ali i širom regiona.

Kao svoju ličnu poruku pesmu je uradio sam, bez podrške benda, a zbog nje su se mnogi, iako nikome nije pripisana niti lično upućena, ipak našli prozvanim da daju svoj stav i Miletu održe lekciju o „komunizmu, partizanima i humanosti“. Internet je vrlo brzo planuo, a stranica Hladnog piva bila je preplavljena i pozitivnim i veoma negativnim komentarima „srbomrzaca i hrvatomrzaca“.

Pozvali smo Mileta, ali je on ostao uzdržan.
- Neću davati komentar o pesmi. Neka je svako tumači kako želi. Sve što sam želeo rekao sam stihovima - poručio je Kekin za Kurir.

U svakom slučaju, niko nije ostao ravnodušan na stihove ove pesme, a pored mnogobrojnih istomišljenika koji su ga podržali bili su i reper Edo Maajka, kao i Ida Prester, pevačica benda Lolobriđida.

Izvor:Kurir/nadlanu.com

Pogledajte još