fbpx

5 KRIVACA zbog kojih žena ne može da doživi ORGAZAM

1. Ne dobijate dovoljno stimulacije

Klitoris je obično glavna zvezda orgazma. Oko 70 posto žena postiže vrhunac kroz direktnu stimulaciju klitorisa, a ne kroz vaginalnu penetraciju. Upravo zato treba se posvetiti ovom osetljivom delu tela.

2. Dobijate previše stimulacije

Klitoris je jedna od najosjetljivijih tački na ženskom telu, a ima čak 8.000 nervnih završetaka. Premalo stimulacije na ovom delu tela može biti jednako loše za postizanje organizma, kao i preterana i preagresivna stimulacija.

3. Patite od depresije

Nemogućnost postizanja orgazma može biti povezan i s mentalnim bolestima. Osobito ako patite od depresije, i uzimate lekove za ova stanja.

4. Hormoni su vam neuravnoteženi

Hormonalna neuravnoteženost može biti posledica korišćenje kontracepcijske pilule. Pilula sprečava ovulaciju menjajući nivoe estrogena, progesterona i testosterona u organizmu. Te hormonalne promene mogu uticati na vašu seksualnu želju, i mogućnost postizanja orgazma.

5. Misli vam lutaju

Kod žena većina seksualnih podsticaja započinje u mozgu. Zato I ne čudi to što razmišljanje o drugim stvarima tokom seksualnog odnosa može dovesti do nemogućnosti da postignete vrhunac.

Izvor: nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.