UPOZORENJE ZA SRBIJU: Velika količina kiše, moguće POPLAVE

U našem komšiluku velike padavine i nevreme već su napravili velike probleme, a sudeći po upozorenju srpskih meteorologa, ni mi nećemo biti pošteđeni.

Očekuju se velike padavine, a postoji i mogućnost da se reke izliju, navodi danas RHMZ.

U jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu danas, a u ponedeljak u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji biće obilnih padavina sa ukupnom količinom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom. U jugozapadnoj i južnoj Srbiji očekuju se i obilnije padavine.

Hidrometeorološki zavod na svom sajtu upozorava da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji 7. odnosno 8. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava.

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Na Drini, Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će od 7. do 9. marta biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

DEŽURSTVA U OBRENOVCU

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obisao je danas reke i vodotokove u toj opstini i ocenio da nema opasnosti od izlivanja, ali da ce se nastaviti 24-časovna dežurstva i nadgledanje.

"Padavine nisu jake, nema opasnosti od izlivanja reka. Ipak, nadležne službe dežuraće 24 sata, budući da se prema prognozi RHMZ očekuju obilnije padavine", naveo je Čučković za Tanjug.

Kako je rekao, Kolubara je u stagnaciji, a tokovi Tamnave i Baričke reke miruju.

Čučković je ranije danas na svom tviter nalogu, uz niz fotografija, napisao: "Cemanov most, reka Tamnava 3m ispod krune nasipa..."

Izvor: mondo/nadlanu

Pogledajte još