VANREDNO STANJE, LJUDI SE EVAKUIŠU: Izlile se reke, nasipi probijeni (FOTO)

U Bajinoj Bašti su se pokrenula klizišta,nekoliko kuća je potopljeno, a saobraćajnice oštećene.

Voda je ušla u desetine kuća, obustavljen je saobraćaj na putu Lučani-Guča i Guča-Čačak preko Jelice. Poplavljeno je više od 500 hektara obradivog zemljišta. Prave se nasipi i stalno zaseda Štab za vanredne situacije jer vodeni tokovi i dalje rastu.

Teška situacija je u Čačku, tačnije kod Preljine, gde je reka Čemernica probila nasipe. Tokom noći evakuisano oko 15 osoba, rekao je za RTS načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Štab za vanredne situacije proglasio je jutros vanredno stanje u Čačku zbog poplava koje su ugrozile grad i okolna sela, rekla je načelnica štaba Bojana Ikodinović. Ona je rekla da su najugorženija sela Konjevići i Preljina zbog izlivanja reke Čemernice i da je počela evakuacija tog stanovništva. Takođe su poplavljena i sela Vranići, Milićevci i Gornja Gorevnica.

Ikodinović je dodala da postoji mogućnost da Javno preduzeće "Rzav" iz Arilja obustavi isporuku vode i da bez vode ostanu Čačak, Gornji Milanovac, Arilje i Požega.

Do poplava je došlo zbog velike količine kišnih padavina. Prema rečima Bojane Ikodinović, noćas je palo oko 80 litara kiše po kvadratnom metru.

Izvor: Nadlanu / b92.net

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.