BIO JE VELIKA ZVEZDA: Šta danas radi MC Hamer

Junak detinjstva i mladosti generacija rođenih krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog veka, Stenli Kir Barel, poznatiji kao MC Hamer, još je muzički aktivan. Iako više ne pripada prvoj garnituri MTV hitmejkera, nema nameru da odustane. Slično domaćim izvođačima iz 90-ih, MC Hamer krstari Amerikom i na manjim nastupima podseća na dane najveće slave. Često mu se na sceni pridruže preostali heroji dens scene iz tog doba poput Vanile Ajsa i članice benda En Vogue.

Od 90-ih svašta se promenilo u industriji zabave. Neki novi klinci su zauzeli top-liste. Međutim, to nije obeshrabrilo Stenlija Barela. Između koncerata i nekoliko bankrotstva, snimao je albume. Ukupno ih ima 12, a poslednji “DanceJamTheMusic” objavio je 2009. Poslednjih godina, danas 53-godišnji muzičar, štancuje singlove koji prate moderne produkcione trendove. Tokom gostovanja kod Opre Vinfri pre nekoliko godina, objašnjavao je kako je važno shvatiti vreme i prilagoditi se promenama. Govorio je o važnosti korišćenje socijalnih mreža za plasman muzike, uz konstataciju da se “svet promenio”.

(old_image)

U februaru 2013. Bio je naslovnim stranama svih dnevnih novina u Americi. Uhapšen je u Dablinu u blizini Oklenda pod optužbama za ometanje policije u vršenju dužnosti i opiranje privođenju. MC Hamer je tvrdio da je žrtva rasističkog napada policije, dok su predstavnici zakona izdali saopštenje u kojem su naveli da su mu tražili identifikacione dokumente jer se iz negovog vozila čula preglasna muzika i zato što mu je istekla registracija. I dalje je veoma pobožan. Svake nedelje vodi nastup gospel hora u lokalnoj crkvi u Trejsiju. Više od 30 godina je u braku sa Stefani s kojom ima petoro dece, tri sina i dve ćerke.

Pogledajte još