Dobrotvorna modna revija

Modna agencija Fabrika, u saradnji sa Fondacijom NJ.K.V. Katarine Karađorđević i Radmilom Hrustanović, organizovala je humanitarnu modnu reviju na Belom dvoru

Ovaj događaj je postao tradicionalan i održava se svake godine za Dan zaljubljenih. Karte se prodaju, a kompletan prihod biće iskorišćen za kupovinu opreme za decu ometenu u razvoju.

Humanitarnu Fondaciju je osnovala Princeza Katarina 2001. godine i to sa misijom da pomaže svima onima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na veru ili etničku pripadnost. Fondacija ostvaruje svoju ulogu pomažući pri nabavci lekova i medicinske opreme za bolnice i klinike, kao i hrane i ostalog neophodnog materijala za najugroženije.

Prisutni su imali prilike da vide najnoviju kolekciju visoke mode Verice Rakočević, "Tajna sobe 312". Kolekcija za proleće leto 2007. godine inspirisana je Los Angeles-om, luksuzom hotela Bel-Air i autobiografska je modna priča poznate kreatorke. Materijali su: svila u taftu, muslin i čipka.

Na nekim haljinama je aplikovana čipka. dok su neki delovi ručno vezeni. Boje su: bež, zelena, crna s elementima srebrnog veza i crvena, kao simbol Dana zaljubljenih.

Specifičan glamur kolekciji daju pojasevi stari do 500 godina, koji su iz privatne kolekcije Vitora Ristovića. Zanimljivo je da su manekenke oko vrata imale privezak, repliku ključa apartmana 312, sa VR simbolom.

Svojom novom kolekcijom visoke mode predstavila nam se i poznata Italijanska kreatorka Raffaelle Curiel, koja je prikazana na Nedelji visoke mode u Rimu. Za ovu kreatorku kažu da oblači najotmenije italijanske dame, uključujući i Prvu damu. Njene klijentkinje su i Bušova supruga, Hilari Klinton... Glavni kreator njene modne kuće sada je njena ćerka - Gigliola Castellini.

Očarani modelima, mnogobrojne zvanice su se preselile u predvorje Belog dvora, gde su uz prigodan koktel sređivali utiske.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još