SRBIJA VEČERAS NEĆE SPAVATI: Upozorenje na obilne padavine, čeka nas teška noć!

Deo Srbije, pre svega Zapadna Srbija, suočava se sa nezapamćenim poplavama koje su pričinile velike materijalne štete. Poplavljene kuće, fabrike, vrtići, škole... To je slika koju gledamo već nekoliko dana.

U Lučanima i seli Dljin kraj Lučana je i dalje teška situacija a po poslednjim informacijama s terena, nivo reke Bjelice se povećao za oko 35 cm.

VLada Srbije je na vanrednom zasedanju uvela vanrednu situaciju na nivou cele države kako bi se blagovremeno moglo reagovati na ne tako pozitivne prognoze koje nam dolaze od RHMZ.

BIBLIJSKI PRIZOR iznad Valjeva! (FOTO)

Na njihovom sajtu i dalje stoji upozorenje na veoma obilne padavine koje se očekuju tokom noći pa sve do jutra.

Upozorenje vam prenosimo u celosti:

UPOZORENJE NA VELIKU KOLIČINU PADAVINA

Do kraja dana i u toku noći u većini mesta centralne, južne i zapadne Srbije očekuje se do 20 mm kiše, a na planinama oko 10 cm novog snega.

Narednih dana na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava, a kod Šapca iznad granice vanredne odbrane od poplava. Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava. Na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će do 11./12. marta biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa i izlivanjem manjih bujičnih vodotoka. Na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, na Kolubari sa pritokama, Drini, Limu i Jadru vodostaji će do 12. marta biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa i izlivanjem manjih bujičnih vodotoka.

Izvor: nadlanu

Pogledajte još