Josip Broz osniva Komunističku partiju

BEOGRAD, 21. novembra 2009. (Beta) - Komunističke parije u Srbiji mogle bi uskoro da budu ujedinjene u jednu, na čijem čelu će biti Josip Joška Broz, unuk nekadašnjeg jugosloveskog predsednika i lidera komunistričkog pokreta u Jugoslaviji Josipa Broza.

"U nedelju u Novom Sadu održaće se kongres ujedinjenja sa Socijademokratskom partijom Vojvodine", izjavio je Broz agenciji Beta dodajući da SDPV okuplja domicilne građane Srbije, ali i mnoštvo izbeglih sa područja bivše SFRJ. Novoj partiji prišla je i Nova komunistička partija iz Zrenjanjina, a Broz se nada da će se u Komunistričkoj partiji svih 14 stranaka te orijentacije koje deluju u Srbiji i da će lako sakupiti potpise za registraciju.

Prema njegovim rečima, uslov zainteresovanih za KP je bio da on vodi partiju. Program nove stranke zasnovan je na iskustvima ranije Komunističke partije, ali u novim uslovima koji podrazumevaju i privatizaciju i evropske integracije.

"Prihvatamo sve što je bilo dobro i izbacujemo sve što je bilo loše. Osnovni cilj je da ovom narodu vratimo dostojanstvo.., obezbedimo pezionere da ne moraju da rade nego da žive od penzije, a ta mesta da zauzmu mladi; da obezbedimo selu da može da normalno funkcionise i radi, a ne da iskorišćavamo seljake i uvozimo poljoprivredne proizvode", kazao je Broz.

Pogledajte još