Ministri će poštovati odluke odbora

BEOGRAD, 21. novembra 2009. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u subotu da je, kada je reč o sukobu interesa, potrebno napraviti uputstvo o tome "šta ko može da bude, a šta ne".

"Zajednički stav ministara u Vladi Srbije je da se napravi uputstvo o tome šta ko može da bude a šta ne, imajući u vidu da postoje zakoni koji vas teraju da budete nešto zbog čega vas posle prozivaju", rekao je Dačić novinarima u bazi Specijalne antiterorističke jedinice.

On je naveo da postoje mesta na koja su ministri izabrani po funkciji po zakonu, i to treba razrešiti sa Odborom za rešavanje o sukobu interesa. Vlada Srbije će, kako je kazao, dati zvanično objašnjenje u vezi sa imenovinanjem ministra energetike Petra Škundrića za predsednika Skupštine akcionara Naftne industrije Srbije.

"Ministar Škundrić će poštovati odluke. Vlada Srbije će dati zvanično objašnjenje zašto je on član tamo gde jeste", istakao je ministar policije Dačić. On je naveo da je kao i ministar odbrane Dragan Šutanovac član Upravnog odbora Direktorata za vazduhoplostvo po funkciji "bez plaćanja", i da mu nije stalo do te funkcije.

"Svako od nas će poštovati odluku koji nadležni organi i Odbor za sprečavanje o sukobu interesa kaže", istakao je Dačić ocenjujući da je slučaj sa Škundrićem politizovan više nego što bi trebalo da bude.

Pogledajte još