OVO NIJE BILO NIŠTA: Tek od nedelje nas očekuje POTOP!

Sava je probila deo nasipa kod sela Klenak naspram Šapca na tri mesta, ali su svi lokaliteti hitno sanirani, saopšteno je danas iz Vlade Vojvodine. Kada je zemljište u ovoj meri vlažno i manja količina padavina može da napravi problem a sudeći po prognozi Repubčičkog hidrometeorološkog zavoda obilne padavine nam stižu u nedelju.

U nedelju tokom dana u noći nedelja na ponedeljak i u ponedeljak pre podne očekiju se obilnije padavine, u većini mesta od 10 do 30 mm, a u istočnim, centralnim, južnim i jugozapadnim krajevima lokalo i oko 40 mm, na planinama iznad 1000 m oko 20 cm novog snega, za ceo period.

Izdato je i hidrološko upozorenje

Narednih dana na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava, a kod Šapca iznad granice vanredne odbrane od poplava. Na Mlavi, Peku, Timoku, na Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Velikoj Moravi vodostaji će od 13. do 15./16. marta biti u većem porastu sa prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava. Na Drini, Limu, Jadru, na Kolubari sa pritokama, na Zapadnoj Moravi sa pritokama, na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će od 13. do 14./15. marta biti u umerenom porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Pogledajte još