I Lampard kod Marijane Kovačević

BEOGRAD, 21. novembra 2009. (Beta) - Fudbaler Čelsija Frenk Lampard poslednji je u nizu igrača engleske Premijer lige koji je doputovao u Srbiju na tretman kod doktorke Marijane Kovačević, piše britanski dnevnik Gardijan.

Lampard će pokušati da ubrza oporavak od povrede butnog mišića koja ga je zadesila dok je nastupao za reprezentaciju Engleske. Vezista plavaca bi, prema procenama lekara, trebalo da sa terena odsustvuje oko tri nedelje.

Struči štab Čelsija, koji je u Beograd poslao i klupskog doktora Brajana Ingliša, nada se, ipak, da bi 31-godišnji fudbaler posle tretmana kod Marijane Kovačević mogao da zaigra i na vrlo bitnom susretu sa Arsenalom, koji se igra već 29. novembra.

Doktorka Kovačević je pažnju stranih i domaćih medija privukla kada je prošle nedelje u britanskoj štampi objavljeno da su se kod nje lečili Robin van Persi iz Arsenala, pablo Zabaleta i Vensan Kompani iz Mančester Sitija, kao i članovi Liverpula Josi Benajun, Glen Džonson, Albert Rijera i Fabio Aurelio.

Svi Liverpulovi igrači već se se vratili treninzima, a Benajun, kome je prvobitno bila predviđena pauza od mesec dana, danas je već igrao na susretu sa Mančester Sitijem i čak se upisao u listu strelaca. Benajuna je na terenu zamenio Fabio Aurelio.

Marijana Kovačević se proslavila tretmanom masaže sa konjskom placentom, ali se Lampard nije podvrgao takvom načinu lečenja, već se opredelio za uobičajenu masažu sa uljem. On bi danas trebalo da se vrati u London.

Trener Arsenala Arsen Venger ranije je izjavio da je bio skeptičan prema neuobičajenom tretmanu Kovačevićeve, ali je priznao da njene metode imaju pozitivan psihološki efekat na igrače.

"Pitao sam naše lekarsko osoblje da li postoji opasnost od tog tretmana i oni su odgovorili odrečno. Van Persi je želeo da pokuša i dozvolio sam mu. Nekada je to dobro sa psihološke strane, da igrači osete da im ima pomoći. Nekada je problem u samopouzdanju", naveo je franuski trener.

Zadovoljan je i trener Liverpula Rafael Benites.

"Za nju smo čuli pre 15 dana, a informacije koje smo dobili bile su vrlo dobre. Ona ima diplomu farmakologije i zaista se razume u povrede mišića. Ako igrač treba da pauzira tri do četiri nedelje, a onda se vrati za dva ili tri dana, a sve je u redu, to su prirodni preparati... onda zašto da ne", zapitao se Benites.

Mediji u Srbiji, sa druge strane, juče su objavili da za Marijanom Kovačević tragaju policija i inspekcija Ministarstva zdravlja.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.