JEZIVO PRIZNANJE POLICAJCA UBICE: Ludo sam je voleo, izdala me je, MORAO SAM DA JE UBIJEM

- Jelena me je izdala, a ludo sam je voleo... Ženu i dete sam ostavio zbog nje, a ona je našla drugog. Kad je prešla da živi kod tog novog dečka, poludeo sam od ljubomore. Morao sam da je ubijem, kazao je u četvrtak uveče pred tužiocem saobraćajni policajac Dejan Stojiljković (36), koji je u sredu u Požarevcu izrešetao Jelenu Šindrić (29) naočigled njenog dečka Branka Kovčića.

PORODIČNO PROKLETSTVO ubijene Jelene!

Dejan je u policiji nakon hapšenja priznao zločin, a potom je tužiocu i sudiji za prethodni postupak do detalja ispričao kako je započeo vezu sa Jelenom, pre sedam godina, do trenutka kad joj je presudio.

- Jelena je bila u braku sa čovekom iz Kurjača, za kog se udala sa nepunih 16 godina. Dobila je i ćerku s njim, ali on ju je maltretirao. Kad sam je upoznao, žalila mi se na svoje bračne probleme. Pričala mi je da ju je muž stalno tukao, vređao, udarao joj je glavu u zid, čak joj je i stavljao nož pod grlo, pretio joj da će je zaklati. Ja sam je zaštitio od muža nasilnika i pre sedam godina započeli smo vezu - priča Dejan.

Preti mu do 15 godina robije?!

Dejan Stojiljković tereti se za "obično" ubistvo, za šta mu preti do 15 godina zatvora. Ukoliko se tokom istrage ispostavi da ima otežavajućih okolnosti, na primer da je žrtva posebno patila tokom zločina, delo bi moglo da se prekvalifikuje kao teško ubistvo, za koje sledi kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Tad je, kaže, i on bio u braku, dobio je i ćerku, ali i nju i ženu ostavio je zbog Jelene.

- Pre četiri godine Jelena je prešla da živi kod mene. U početku je sve bilo idealno... Spremala mi je hranu i donosila kad sam bio dežuran. Čak mi je pomagala i oko sređivanja kuće, popravljali smo krov i fasadu... Međutim, u novembru me je napustila i prešla u svoj stan. Nisam mogao da se pomirim s tim, a još kad se dva meseca kasnije preselila kod tog novog dečka, poludeo sam. Tad sam odlučio da je ubijem - kazao je Stojiljković.

On je ispričao i da se Jelena fiktivno udala za jednog čoveka iz okoline Bajmoka koji je imao mađarsko državljanstvo kako bi dobila dokumenta za rad u Austriji.

- Tako je i promenila ime u Šindrić. I u tome sam joj pomogao, lično sam je vozio u Suboticu da zaključi taj fiktivni brak, platio tom čoveku.... Ti papiri koje je dobila udajom su me skupo koštali, još otplaćujem sve to - žalio se Dejan.

Njegove kolege iz požarevačke policije kazale su nam da još ne mogu da veruju da je on mogao da ubije Jelenu. Kažu da je uvek bio vredan i odgovoran i da je bio jedan od boljih saobraćajnih policajaca.

Podsetimo, Dejan je u sredu oko tri sata iza ponoći sačekao Jelenu i Branka ispred Kovčićeve kuće. Čim je Jelena izašla iz auta, Dejan je potegao pištolj. Molila ga je da joj poštedi život, ali Dejan je ispalio tri hica, od kojih su je dva pogodila u stomak, a jedan u srce. Umrla je na Brankovim rukama, a Dejan se malo kasnije sam predao u policiju.

Jelena, inače, nije bila u dobrim odnosima sa roditeljima i bratom jer su joj zamerali što je napustila muža i dete zbog Dejana.

Međutim, kako smo nezvanično saznali, Jelenini roditelji su posle ubistva došli u tužilaštvo i tražili da im se predaju ključevi njenog stana i auta, koji su joj, navodno, oni kupili. Kako su tvrdili, Dejan je taj auto u međuvremenu preregistrovao na svoje ime.

Jelena je juče sahranjena na groblju u Majilovcu, odakle je rodom. Ispratilo ju je stotinak rođaka i prijatelja, među kojima roditelji, ćerka i Branko Kovčić.

Izvor: Telegraf

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.