Đoković dokazao da su Federer i Nadal ranjivi

LONDON, 21. novembra 2009. (Beta-AP) - Ljubitelji tenisa ove sezone imali su priliku da vide da su Rodžer Federer i Rafael Nadal ranjivi, a to je najbolje dokazao Novak Đoković pobedivši ih obojicu na turnirima uoči Masters kupa u Londonu.

To, međutim, ne znači da srpski teniser nije nervozan svaki put kada treba da istrči na teren protiv dvojice svojih najvećih rivala.

"Laže onaj koji kaže da ne oseća nimalo straha. Uvek ima barem male nervoze pred svaki meč koji igrate", rekao je Đoković novinarima u Londonu, gde se sledeće nedelje igra Masters kup, završno takmičenje u sezoni.

Razlika u odnosu na ranije duele Đokovića i pomenute dvojice je u tome što se srpski teniser sada neće zadovoljiti samo time da izgubi časno.

"Imam jak osećaj i želju za pobedom. Svaki duel sa jednim od njih dvojice je veliki izazov za mene", objasnio je on.

U prvom meču u Londonu Đoković u ponedeljak igra protiv Rusa Nikolaja Davidenka. U toj grupi još se nalaze Nadal i Šveđanin Robin Soderling.

"On je teniser koji trenutno igra najbolje. Ipak, nikad se ne zna, a svaki turnir je drugačiji", rekao je Nadal o Đokoviću.

U drugoj grupi takmičiće se Federer, Španac Fernando Verdasko, Britanac Endi Marej i Argentinac Huan Martin del Potro.

"Ovo je poslednji turnir u sezoni, a svakome od nas može da se desi da sa tri poraza u grupi ode kući. Ipak, nema boljeg osećaja nego kada na kraju sezone pobediti sve svoje najveće rivale. Ove sezone biće veoma uzbudljivo na Mastersu", kazao je on.

Nakon dobrih rezultata u prvih pet meseci ove godine, Nadal je zbog problema sa povredama u drugom delu sezone beležio neočekivano loše rezultate.

"Nadal je u prvoj polovini godine igrao dobro i dominirao, a posle je popustio. Ipak, još ima šanse da sa dobrim rezultatom u Londonu godinu završi na prvom mestu rang liste", izjavio je Federer.

Osvajač Masters kupa mogao bi da zaradi 1,63 miliona dolara ako dobije svaki meč na turniru. Ipak, kako je rekao Endi Marej, o tome se ne razmišlja kada se izađe na teren.

"Kada igrate meč, uopšte vam ne pada na pamet sav taj novac. To je nešto što dolazi uz pobede, tako da prvo morate da se pobrinete za stvari na terenu", objasnio je Marej.

Najprijatnije iznenađenje ove sezone, prema ocenama javnosti, jeste Argentinac Del Potro, koji se probio do petog mesta na ATP rang listi.

"Hoću da nastavim da napredujem na rang listi. Polako idem ka samom vrhu i verujem da će se i sledeće godine ponoviti 2009", zaključio je Argentinac.

Pogledajte još