fbpx

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE: Širom Srbije kiša ne prestaje, maksimalna temperatura do 12 stepeni

U nedelju oblačno s kišom, na planinama sa snegom.

Južnije od Beograda veća količina padavina, na planinama oko 20 cm novog snega. Jutarnja temperatura od 3 do 7, najviša od 6 do 12 stepeni.

UPOZORENJE NA OBILNE PADAVINE

Danas tokom dana i tokom noći na ponedelјak, u južnim, jugozapadnim, istočnim i centralnim krajevima u većini mesta očekuje se od 10 do 30 mm novih padavina, lokalno i oko 40 mm, a na planinama 20 sm novog snega, tsoji na zvaničnoj stranici RHMZ.

Hidrološko upozorenje

Narednih dana na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava, a kod Šapca iznad granice vanredne odbrane od poplava. Od 13. do 15./16. marta vodostaji na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama,Ibru,kao i na Velikoj Moravi će biti u porastu i kretaće se između upozoravajućih nivoa i granica redovne odbrane od poplava. Na Drini, Limu, Jadru, na Kolubari sa pritokama, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će od 13. do 14./15. marta biti u umerenom porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Izvor: RHMZ/nadlanu


Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.