fbpx

ALARMANTNO U KRALJEVU: Proglašena VANREDNA ODBRANA, Ibar prelio korito

U Kraljevu proglašena vanredna odbrana od plavljenja Ibra. Vodostaj od subote uveče raste, a u pojedinim delovima voda je prelila korito, ali naselja nisu ugrožena.

"Pratimo situaciju na ove dve reke, na njihovim pritokama, kao i na bujičnim vodotokovima, uz stalna dežurstva na potencijalnim kritičnim tačkama. Ojačan je zaštitni nasip u Adranima na Zapadnoj Moravi, kao i na Ibru u Žičkom i Konarevskom polju tako da bunari gradskog vodovoda, bar zasad, nisu ugroženi. Voda se polako povlači iz Grdice i situacija je pod kontrolom", kaže gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

OPASNOST SE PREMEŠTA U HRVATSKU: Orkanski vetar, kiša i sneg – saobraćaj u haosu!

U Konarevskom polju od vodenog talasa, bunare sa pijaćom vodom štite bedemi od džakova peska. Nivo Zapadne Morave je u blagom opadanju.

Posle obilnih padavina mnogi putevi na teritoriji Ušća su u prekidu ili oštećeni. Kiše su u ovoj varošici pored Ibra i okolnim selima,

ALARM ZA ZAPADNU SRBIJU: Ukoliko se padavine nastave, poplave su gotovo izvesne!

U prekidu je put u mestu Ugljarevu opštine Vrnjačka Banja zbog oštećenja na prilaznom delu kod mosta na reci Zapadna Morava.

Poplavljeno je 950 hektara oranica uz reku.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.