DOBRODOŠLICA: Šta je Novak poručio vojvotkinji od Kornvola

U okviru zvanične posete Srbiji, vojvotkinji od Kornvola danas je predstavljen projekat Porodični saradnik koji zajednički sprovode Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UNICEF i Novak Đoković Fondacija.

Vaše Kraljevsko Visočanstvo, poštovana Vojvotkinjo od Kornvola,

Dobrodošli u Srbiju! Želeo bih da izrazim svoju zahvalnost zbog Vaše odluke da posetite porodice obuhvaćene projektom koji udruženim snagama sprovode Vlada Republike Srbije/Ministarstvo za socijalna pitanja, UNICEF i Novak Đoković Fondacija.

Ovaj projekat je od izuzetne važnosti za sve nas zato što je fokusiran na osnaživanje porodica, a jaka porodica je stub svakog društva.

Deca ne mogu da imaju srećno i razigrano detinjstvo koje neguje njihov istraživački duh ukoliko im ne obezbedimo stabilno okruženje u kojem će rasti i razvijati se na pravi način. Moja porodica je uvek bila moja sigurna luka i zahvaljujući ljubavi i podršci svojih roditelja uspeo sam da ostvarim sve svoje snove. Zato danas moja supruga i ja želimo da naš sin odrasta u istom porodičnom okruženju."

Pogledajte celu poruku Novaka Đokovića.

Cilj ovogtrogodišnjeg projekta je jačanje porodica u riziku i prevencija odvajanja dece od njihovih porodica, a vojvotkinju su porodice, deca i porodični saradnici, stručnjaci specijalno obučeni za pružanje pomoći porodicama u riziku, dočekali u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine koji sprovodi uslugu u Beogradu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.