fbpx

NESIGURNOST GLAVNI UZROK LJUBOMORE: 10 poteza kojim ćete probuditi posesivnost kod njega

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu uopšte. Ali, bez obzira koliko muškarac bio pun samopouzdanja, neki 'klasični' potezi žena u njemu će probuditi 'posesivnog' Christiana Greya.

Flertovanje s drugim muškarcima

Igranje kosom i pućenje usana samo su deo dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti bezopasan čin pitome zabave, ali ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događaju pred svojim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

Smejanje tuđim šalama

Ako je nešto smešno, vi ćete se nasmejati, i to je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vašem partneru će sigurno to zasmetati. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim kvalitetom kod jačeg pola.

Obožavanje muških zvezda
 
Vašim prijateljicama verovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o Hughu Jackmanu ili Gerardu Butleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju sveta.

Spominjanje muških kolega

On želi čuti detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje počinju s: 'Ivan je danas ispričao tako dobar vic'. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet 'prisnosti'.

Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmena poruka preko mobilnog telefona ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do 'ludila'. On se neće osećati ugodno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene.

Imate muškog najboljeg prijatelja

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će biti sumnjičav prema tome da li može da se izroditi nešto više iz tog prijateljstva.

Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim
 
Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek romantično zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom prisustvu. Nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duži vremenski period u njegovom društvu.

Kada idete na zabave bez njega

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će se on osetiti povređenim – i da, ljubomornim.

Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati pravi je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.