TRAŽI POKAJANJE: Šta sin Željka Mitrovića kaže o nesreći koja mu je promenila život

Aleksandar Mitrović (23), sin vlasnika Televizije “Pink” Željka Mitrovića, koji je optužen da je 18. jula 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17), juče je na početku suđenja rekao da mu je taj događaj potpuno promenio život.

On je na početku suđenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu rekao i da mu je žao zbog svega. Mitrović je zatim negirao krivično delo.

- Koliko mogu da procenim, vozio sam od 70 do 80 kilometara na sat i znam da je meni bilo upaljeno zeleno svetlo. Video sam grupu pešaka sa moje leve strane na ostrvu, koji su čekali da pređu ulicu. Zatim sam video čoveka u desnoj traci iza pešačkog prelaza, verovatno je hteo da pređe ulicu, ali se vratio na trotoar. Nastavio sam dalje i tada sam ispravio pogled i video devojku kako pretrčava ulicu - rekao je Mitrović.

On je dodao da je skinuo nogu sa gasa, kočio i svirao.

- Ne mogu da kažem sa sigurnošću da li sam uspeo da ukočim pre kontakta, ali znam da je udarac bio jak i da se sve brzo odigralo. Uplašio sam se veoma i nastavio da vozim. To je za mene bio šok. Skrenuo sam u jednu ulicu i pozvao oca, koji je došao po mene, a zatim smo zajedno otišli u policiju - naveo je Aleksandar.

Svedok Tihomir Dimitrijević, koji je tragične večeri uspeo da vidi tablice na džipu i da pozove policiju, juče je ispričao da nije video sam trenutak nesreće, već je čuo udarac i prigušeni vrisak.

- Video sam telo kako leti kroz vazduh, a za njim je išlo vozilo, koje je malo usporilo, nakon čega je vozač dodao gas i otišao. Sirenu pre vriska nisam čuo, niti škripu kočnica - naglasio je on.

Tužilaštvo Aleksandra Mitrovića tereti da je na pešačkom prelazu udario Andreu. Tvrdi se da je vozio brzinom većom od 81,28 kilometara na sat, a da je Andrea posle udarca odletela 29 metara.

U sudnici otac i majka poginule devojke

U Prvom osnovnom sudu juče su takođe kratko saslušani roditelji Andree, Savo Bojanić i Ema Petrović, koji su razvedeni. Oboje su istakli da se pridružuju krivičnom gonjenju, ali je otac poginule devojke izjavio da ne ističe odštetni zahtev.
- Stigla sam na mesto nesreće pet minuta kasnije, osetila sam da se nešto dogodilo. Videla sam koliko je telo daleko od pešačkog prelaza. Prišla sam, prepoznala sam svoju ćerku. Svesna sam da mi je život uništen i da se ništa neće promeniti, ali samo želim pravdu za svoje dete - uz suze je ispričala Ema Petrović.

Izvor: alo.rs
Foto: arhiva Nadlanu

Pogledajte još