RASPLAMSAJ VATRU U NJOJ: 5 razloga zbog kojih žene ne mogu da dožive orgazam

Neke žene ne mogu da dosegnu vrhunac tokom seksualnog odnosa, zbog čega se osećaju posramljeno i preplašeno. Za to mogu biti zaslužni problemi sa srcem i cirkulacijom, ali mnogo češći su ovi 'bezopasni' uzročnici.

Ne dobijate dovoljno stimulacije

Klitoris je obično glavna zvezda orgazma. 'Oko 70 posto žena postiže vrhunac kroz direktnu stimulaciju klitorisa, a ne kroz vaginalnu penetraciju', otkriva dr. Alyssa Dweck iz Mount Sinai School of Medicine. Upravo zato se treba posvetiti ovom osetljivom delu tela, kako tokom samozadovoljavanja, tako i seksualnog odnosa.

"Preslaba stimulacija klitorisa, hormonalna neuravnoteženost i odsutnost uma tokom seksa, neki su od glavnih razloga zbog kojih žene ne mogu da dožive orgazam. "

Dobijate previše stimulacije

Klitoris je jedna od najosjetljivijih tački na ženskom telu, a ima čak 8.000 živčanih završetaka. Premalo stimulacije na ovom delu tela može biti jednako loše za postizanje organizma, kao i preterana i preagresivna stimulacija.
'Ako vam direktni kontakt ne odgovara, dodirujte klitoris kroz neku nežnu tkaninu poput svile ili svog partnera zamolite da bude nežniji s dodirima', predlaže ginekolog iz New Yorka.

Patite od depresije

Nemogućnost postizanja orgazma može biti povezan i s mentalnim bolestima. Pogotovo ako patite od depresije i uzimate lekove za ovo stanje.

Nemojte osećati sramotu ako patite od posledica takvih lekova. Otvoreno porazgovarajte s lekarom i zatražite promenu terapije koja će vam više odgovarati.

Hormoni su vam neuravnoteženi

Hormonalna neuravnoteženost može biti posledica korišćenja kontracepcijskih pilula. 'Pilula sprečava ovulaciju menjajući razine estrogena, progesterona i testosterona u organizmu', pojašnjava lekarka. Te hormonalne promene mogu uticati na vašu želju i mogućnost postizanja orgazma.
Razgovarajte sa svojim ginekologom o mogućnostima promene kontracepcijskog sredstva ako vam pilula stvara nepredviđene probleme.

Misli vam lutaju

'Kod žena većina seksualnih podsticaja započinje u mozgu,' ističe dr. Dweck, pa ne treba da vas čudi što razmišljanje o drugim stvarima tokom seksualnog odnosa može da dovede do nemogućnosti da postignete vrhunac. Razmišljanje o tome kada ćete obaviti sve stvari na poslu ili šta ćete sutra kuvati, ostavite za neko drugo vreme i u potpunosti se posvetite uživanju.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Pixabay.com

Pogledajte još