fbpx

5 PORAŽAVAJUĆIH ISTINA o TANGAMA koje morate znati

1. Najvažniji je materijal

Pamuk, kao prirodan i prozračan materijal, najbolji je izbor kada je reč o donjem rublju uopšteno, a naročito kada se radi o tangama. Pamuk je nežan za kožu, dozvoljava isparavanje vlage koje bi u suprotnom mogla prouzrokovati razvoj bakterija, a istraživanje je pokazalo da su se iritacije i svrab povukli nakon što su ispitanici sintetičko rublje zamenili pamučnim. Čipka i svilenkasto rublje možda izgledaju privlačnije od pamučnog, ali takve izazovne krpice nosite samo u posebnim, intimnim trenucima.

2. Tange ne izazivaju uvek infekciju

Tange imaju lošu reputacija zbog verovanja da će izazvati infekciju. No, nošenje tangi ne uzrokuje nužno ženske zdravstvene probleme, štaviše žene koje nemaju predispoziciju za bolesti poput infekcije urinarnog trakta ili bakterijskih infekcija, 2 najčešćih bolesti koje može izazvati nošenje tangi, mogu ih nositi i nikada ne dobiti ni jednu od tih bolesti. Oboleti možete samo ako ste skloni tim bolestima (ili bolestima navedenima pod tačkom 5) i u tom slučaju bilo bi najbolje da izbegavate nositi tange.

3. Tange ne biste smeli nositi kada ste bolesni ...

Kada ste bolesni (pa i onda kada imate običnu prehladu) imunitet vam je oslabljen zbog čega se teže odupire bakterijama. To znači i da postoji veći rizik od razvoja infekcija kojima kada ste zdravi niste skloni. Zbog toga biste kada ste bolesni trebali izbegavati nositi tange dok će najbolji izbor biti obične udobne pamučne gaćice.

4. ... ili kada vežbate

Kada vežbate znojite se, a znojenje povećava opasnost od širenja bakterija i urinarnih infekcija. Vežbate li u tangama, najčešća bakterija u debelom crevu E. coli može vrlo lako dospeti u vaginu ili mokraćni kanal. Zato za vežbanje uvek birajte donje rublje od prozračnog materijala koji propušta znoj kako biste bili sigurni i ostali sveži (koliko je to posle vežbe moguće).

5. Nošenje tanga može pogoršati već postojeće zdravstvene probleme

Trenje koje uzrokuje nošenje tangi neće uzrokovati hemoroide ili lišajeve, ali ako već imate te zdravstvene probleme, tange ih mogu uveliko pogoršati, naročito ako su premale.

Izvor: index.hr/nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.