fbpx

ISKRENA PRIČA ŽENE KOJA SE ODREKLA SEKSA NA GODINU DANA: Šta sam naučila iz svog celibata?

Pre 3 godine blogerka Tabatha Wharton Muntzinger razvela se od svog supruga. Krah braka ostavio je traga na 32-godišnjoj majci dvoje dece, ali ubrzo se ponovno zaljubila.

Međutim, nova ljubav završila je bolnim prekidom nakon godinu dana veze, a nakon toga Tabatha je odlučila da je vreme za velike promene u ljubavnom životu.

Nisam bila u dodiru sa svojim telom, s razumevanjem sebe same i nisam mogla ceniti stvari koje mogu nekome ponuditi. Davala sam se emotivno, a zauzvrat dobivala jako malo i svaki put plaćala visoku cenu za to, priznala je.

Tada je samu sebe nagovorila na eksperiment – celibat u trajanju od godinu dana.

Nisam želela da me romantična veza ili seks spreče u tome da budem emocionalno zadovoljna i zato sam odlučila da godinu dana neću izlaziti na sastanke ili spavati s nekim, ispričala je za Huffington Post i podelila zapovesti svog celibate.

1. Neću se upuštati u romantične veze.

2. Neću se upuštati u neobavezni seks.

3. Neću se žaliti na to što sam solo.

4. Neću tražiti društvo samo zato da se ne bih osećala usamljeno.

5. Neću svoj život svesti na potragu za partnerom.

6. Voleću samu sebe koliko god je to moguće.

7. Kroz teške trenutke vodiće me ljubav dece i prijatelja.

8. Preusmereno vreme koristiću kako bih poboljšala svoj život, bez iščekivanja partnera koji će mi se pridružiti na tom putu.

Šta je Tabatha naučila nakon prvih meseci svog eksperimenta? Živeti u celibatu ne znači da živite bez ljubavi. Ne osuđujete se na život pun usamljenosti. Samo pronađete ljubav u nečem drugom, drugim ljudima i prihvatate to na način prema kojem možda pre niste bili otvoreni, priznala je.

Vreme, energiju i emocije koje je pre ulagala u veze ili neobavezan seks sada je iskoristila za druge stvari, jačala je povezanost sa svojim prijateljima i provodila više vremena s decom.

Izvor: zadovoljna.hr/nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.