fbpx

I DALJE U BEKSTVU: Ubio prijatelja i pucao u ženu sa bebom u naručju

Policija intenzivno traga za Banetom Jovanovićem (49), poznatim pod nadimkom Safet iz Mola, koji se sumnjiči da je u nedelju uveče pištoljem ubio Matiju Petrovića Bobana (28), a ranio njegovu suprugu Renatu (31), njihovog sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Zločin se dogodio u Molu kod Ade, u kući u ulici Branka Radičeviča broj 19 oko 20 sati.

Najbliže komšije tvrde da ništa nisu čule, već da su u kasnim večernjim satima ispred kuće videle policijski auto i vozilo Hitne pomoći, a nerado govore o Matiji, tvrdeći da su se samo pozdravljali, ali ne i razgovarali, pa nisu znali čime se bavi.

Matijina majka Zagorka Guljaš (47) iz Ade rekla je da je te večeri bila kod sina i da im je odnela roštilj za večeru.

- Nisam se dugo zadržavala jer sam žurila kući da čuvam bolesnog unuka, mlađeg sina Alena. Nedugo zatim, pozvonio je telefon i začula sam plač i zapomaganje. Prepoznala sam snajku Renatu, koja je zapomagala: „Sve nas ubi Safet. Baba, brzo zovite policiju i Hitnu!“ - priseća se uz suze Zagorka.

Kaže da je kolima sa prijateljicom odmah odjurila u Mol.

- Na ulici sam zatekla Natašu, ženu mlađeg sina, koja je plakala dok je na stomaku imala ranu iz koje je curila krv - priča majka Zagorka i opisuje šta je zatekla kad je ušla u kuću.

Ona kaže da ne zna šta je razlog za ovaj tragični događaj, a zna da su Matija i Bane donedavno trgovali polovnim automobilima.

- Bane se jako razljutio kad mu je Matija rekao da ne želi da više rade zajedno, a bio je ljubomoran na mog sina, jer nije uspeo da nagovori njegovu bivšu suprugu da mu se vrati - ispričala je Zagorka, koja je Baneta opisala kao prekog čoveka, sklonog nasilju.

Policijska kontrola

Srpska policija juče je kontrolisala sva vozila i ljude koji su izlazili iz Mola, ali i ulaze u Beogradu i Pančevu. Međutim, do zaključenja ovog broja nije našla svirepog ubicu. Sumnja se da kod sebe ima pištolj kojim je ubio prijatelja i ranio još petoro ljudi.

Nastavio krvavi pir

Prema policijskom saopštenju, osumnjičeni Bane Jovanović je iste večeri u Bečeju pucao iz pištolja u nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) i njenog stanodavca Jožu Imrea (70), koje je ranio.
 
Izvor: alo.rs
Foto: arhiva Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.