TABU TEMA SVIH PAROVA: Problem koji muči i žene i muškarce za vreme seksa

Spavaća soba je mesto prepuno strastvenih trenutaka, ali se ponekad u njom dogode i neke neugodne situacije od kojih strahuju i muškarci i žene.

Prema velikom broju istraživanja seks za vreme menstruacije se našao na samom vrhu liste neugodnosti u spavaćoj sobi.

Ženama je ideja o seksu za vreme menstruacije često odbojna jer je prvo na šta one pomisle "nered" koji može da se dogodi u toj situaciji.

"Žene se stide da priznaju da je njihova želja za sksualnim odnosom u vreme menstruacije izrazito vrlika, a razlog je taj što hormoni jače rade u to vreme."

S druge strane muškarcima nije ugodno da priznaju svojoj lepšoj polovini da ih menstruacija ne odbija od seksa.

Postoji puno mitova i zabluda o seksu za vreme menstruacije, a u nastavku pročitajte sve što morate znati o tome.

Lekari ga odobravaju. S medicinske strane nema prepreka za seksom u vreme menstruacije. Partneri mogu slobodno nastaviti sa seksualnim odnosom tih dana u mesecu, dokle god je ženi ugodno u toj situaciji. To je potpuno normalno i sigurno za oba partnera, rekla je za Health doktorica Tara Ford iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u New Yorku.

Moglo bi vam se svideti. Visina estrogena i testosterona niska je tokom prvog dana menstruacije, ali onda počinje da se diže. S rastom hormona događa se i veliki rast seksualne želje pa se mnoge žene lako uzbude tekom menstruacije.

Naravno, one žene koje imaju teške menstruacije praćene bolnim grčevima ne mogu se fokusirati na seksualno zadovoljstvo, ali mnogi stručnjaci kažu da je upravo orgazam "tableta protiv bolova" koja im može pomoći u ublažavanju menstrualnih grčeva.

Nemojte zaboraviti zaštitu. Neki muškarci raduju se seksu za vreme menstruacije jer misle da žena u to vreme ne može da zatrudni pa ne treba da koriste kondome. Upravo je to jedna od najvećih zabluda.

Kod žena čija menstruacija traje više od 6 dana može se dogoditi poklapanje s ovulacijom, a uz to spermatozoidi mogu preživeti od 3 do 5 dana pa može doći i do nenadane trudnoće.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.