STRAH I PANIKA: Šta nam donosi sutrašnje pomračenje Meseca

Njegove prognoze se ostvaruju jedna za drugom dajući nam za pravo da zaključimo kako je Boban više od astrologa.

Bez uopštavanja, jasno i konkretno, danas nam donosi priču o pomračenju Meseca 23. marta. Dok se polako Mesec kreće merkurovim znakom Device i približava pomračenju u Vagi, Jupiter se približava egzatnom kvadratu sa Saturnom koji u istom trenutku kreće retrogradno u Strelcu sa 16. stepena.

Mesec ulazi u opoziciju sa Suncem i ovaj aspekt vere, Jupiter, i morala, Saturn, otelotvoruje ideju žrtve zarad neke filozofije. Jupiter na zvezdi stajačici Mizar 16. stepen Device, gde je razborit i miran dok se ne razljuti. Osa Ovan-Vaga na kojoj se dešava pomračenje Meseca je veoma jaka jer se Mesec nalazi na zvezdi stajačici koja se zove Nodus 1, telo Zmaja, nemani.

Povezanost ove dve zvezde Mizar i Nodus 1 ukazuju na nesrećna dešavanja u periodu marta 2016. godine. Sam početak proleća 20.03. i raspored zvezda za taj dan upozorio je na burno proleće 2016. godine. Prošle godine krajem oktobra i početkom novembra sam pisao tekst o astrološkim prognozama za 2016. godinu.

Pročitaje Bobanove prognozu od pre četiri meseca koje se sada ostvaruju: ŠTA NAS ČEKA U 2016 (III): PAKAO NA VIDIKU: Novi juriš izbeglica na Evropu, veliki rasni i verski sukobi

Nimalo slučajno nisam tad naglasio da će neprilike sa terorizmom i mračnim silama krenuti od januara sa kulminacijom u martu mesecu. Eklipsa Meseca 23. marta samo najvaljuje događaje koji slede od njenog pojavljivanja.

Ako pogledamo noćno nebo i vidi se kretanje Urana prema još jednoj lošoj zvezdi stajačici, a to je Baten Kaitos na 21. stepenu i 57. minutu znaka Ovna, trbuh morske nemani, tako da nas od kraja aprila do sredine maja očekuju nemirni događaji. Mizar, Marsove prirode, Nodus 1, prirode Marsa i Saturna i Baten Kaitos prirode Saturna, svakako ukazuju na malefičnu prirodu ovih aspekata. Mizar najavljuje masovne nesreće, Nodus 1 ukzuje na buđenje nemani, Zmaja, a morska neman, Baten Kaitos, čeka svoju šansu da zadovolji neutešnu glad.

Ovo pomračenje Meseca u Vagi će staviti mnoge od nas licem u lice sa posledicama naše pasivnosti i dugoročne samopopustljivosti. Opravdana zavisnost poslovnog partnerstva ili braka sada dolazi u pitanje i sva iskušenja dolaze iz tog sektora života.

(old_image)

Bobana Vujovića možete pronaći na sledećim adresama:
- astroshop
- astroshop.rs

Dakle, brakovi ili druga partnerstva lili savezništva su sad pod lupom jer će se suočiti sa izazovima. Racionalna pitanja koja su izbegnuta u predhodnom periodu pada na svetlost dana i noći, ma koliko ga pomračenje sakrilo u nekom trenutku. Iznenadne okolnosti i direktan razgovor se nazire na horizontu budućih događaja. Venera vlada ovim Punim mesecom, Venera u Ribama u zagrljaju Neptuna, da bi se što bezbolnije preskočilo pomračenje Meseca potrebna je dobra anestezija.

Sunce i Merkur u dobrom aspektu sa Marsom naređuju da se čini kompromis i žrtva radi mira i harmonije. Sunce i Merkur u konjunkciji u Ovnu i opoziciji sa Mesecom u Vagi ukazuju na sliku sa čim treba da budemo suočeni, i kad to saznamo da to uradimo brzo, direktno i hrabro.

Gola istina na mnogim poljima se sad pojavljuje na svetlost dana i svetlost Punog meseca. Mnoge će ta istina da zaboli jer ona može da otkrije prave razloge "opravdavajuće" zavisnosti od raznih partnerstava.

Na mundanom planu astrologije, ovo pomračenje izaziva strah i paniku od mogućih ekstremističkih napada. Prevoz putnika i robe preko drumskih granica, Saturn u Strelcu kvadrat Jupiter, pri svemu tome i Uran u Ovnu u kvadratu sa Plutonom, sa pomračenjem Meseca u Vagi, ukazuju na blokade, zatvaranje i rigorozne kontrole na aerodromima, Uran.

Ovo su aspekti koji najavljuju velike nesreće, migracije i veći broj brodoloma. Ovi aspekti zatvaraju granice bodljikavim žicama, povećavaju kontrolu robe i lica a migrante stavljaju u još teži položaj.

Mesečeva eklipsa ima potpuno drugačiju energiju od Solarne eklipse. Solarna eklipsa ima
nameru da prodrma, probudi i ostvari želje, dok Mesečeva eklipsa tera ka sređivanju emotivnog ili porodičnog života. U periodu koji je pred nama u jednom trenutku možemo imati sve, a u drugom ništa. Ova eklipsa nas upozorava na taj trenutak, kad nas delić sekunde odvaja od svega i ničega.

Pogledajte još