Šest golova Verdera, pogodaki isključenje Kuzmanovića

BEOGRAD, 21. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Verdera iz Bremena deklasirali su u gostima ekipu Frajburga sa 6:0 i u 13. kolu Bundeslige barem privremeno preuzeli lidersku poziciju na tabeli nemačkog prvenstva.

Dvostruki strelac za tim iz Bremena bio je Ugo Almeida, a mrežu Frajburga zatresli su i Marko Marin, Mesut Ozil, Naldo i Markus Rozenberg.

Verder sada ima 26 bodova, koliko i Bajer iz Leverkuzena, ali sa boljom gol razlikom. Bajer, međutim, ima utakmicu manje, pošto će sutra u derbiju kola gostovati Bajernu u Minhenu.

Trećeplasirani Šalke, koji za vodećim tandemom zaostaje za bod, savladao je Hanover sa 2:0. Četvrti je sa 23 boda Hofenhajm, koji je u Kelnu pobedio istoimeni tim sa ubedljivih 4:0.

Petoplasirani Hamburg sutra će biti domaćin Bohumu i pokušati da se eventualnom pobedom izjednači sa Verderom po broju osvojenih bodova.

Branilac titule šampiona Volsfburg, koji je sa 21 bodom na šestom mestu, neočekivano je na svom terenu izgubio od Nirnberga sa 2:3.

Štutgart i Herta podelili su plen odigravši nerešeno 1:1, iako je poslednjeplasirani tim iz Berlina vodio sve do 82. minuta.

Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović tada je postigao gol i Štutgartu doneo izjednačenje, a ubrzo je dobio i drugi žuti karton i morao da prevremeno napusti teren.

Borusija iz Menhengladbaha je u Frankfurtu pobedila Ajntraht sa 2:1, dok će poslednju utakmicu večeri igrati Borusija iz Dortmunda i sedmoplasirani Majnc.

Pogledajte još