fbpx

NOVAK SE OGLASIO: Optužili su ga seksizam, a evo kako im je zapušio usta

"Ovde se javljam da podelim sa vama bitne trenutke, posebno svoje utiske nakon važnih pobeda. Ovaj put sam ipak uzeo malo vremena da promislim pre nego što vam napišem poruku. Kao što ste možda videli, bio sam upitan da prokomentarišem prethodno pokrenutu osetljivu temu.

Da li zbog adrenalina ili euforije posle pobede u finalu, dao sam komentar koji najbolje ne oslikava moj ugao gledišta i želeo bih ovim putem da razjasnim svoj stav

I kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima - teniserkama i teniserima. Zajedno treba da se borimo za bolje uslove za sve igrače.

Poslednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu.

Volim tenis i dao mi je mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova. Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumeli na drugačiji način", napisao je Novak Đoković na svom Fejsbuk profilu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.