Ledeno doba

"Hladnim tundrama i stepama Balkana, tokom ledenog doba šetali su džinovi kojih više nema: runasti mamut, runasti nosorog, džinovski jelen, a u pećinama su utočište od hladnoće potražili pećinski medved, lav i hijena"

Izložba "Ledeno doba" autora, kustosa paleontologa Sanje Pavić, mr Biljane Mitrović i Dragane Đurić u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Malom Kalemegdanu, svečano je otvorena za publiku, mlade i stare, stručnjake i znatiželjnike, đake, studente, naučnike... ukratko za sve one koji vole prirodu, njene misterije i tajne, za sve one čija mašta traži istinu o nastanku i postojanju. Izložba osim što je estetski na visokom nivou, sadrži i edukativni karakter, zato sve čestitke svima koji su na bilo koji način doprineli da do ove izložbe dođe.

Uvodnu reč na otvaranju izložbe dala je mr Gordana Jovanović, direktorka Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, a izložbu je zvanično otvorio profesor dr Ljupko Rundić, predsednik Srpskog geološkog društva. Na kraju je sve prisutne pozdravio prestolonaslednik princ Aleksandar Karađorđević, poželevši izložbi uspeh koji je zaslužila.

Poznato je da Prirodnjački muzej radi u lošim uslovima i sa oskudnim sredstvima, samim tim treba im čestiti na ogromnom naporu, uloženom trudu i ljubavi koja se vidi u svakom njihovom projektu. Rezultati njihovog rada su pred vama, treba samo da prošetate do Kalemegdana i pogledate izložbu, osećaćete se bogatijim  i sretnijim onoliko koliko novog saznate i naučite. Pošto je na otvaranju zaista bilo puno publike, prošetaću do galerije da još jednom pogledam izložbu- možda se sretnemo, ja sam onaj koji polako, ali sigurno, ulazi u klub ljubitelja ovog muzeja.

Tekst i fotografije: Dragan Kljajić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.