#ProFemina2016 - Olja Bećković: Žene u Srbiji žele isto što i one u svetu - ljubav!

Organizator Pro-femine, magazin ”Lepota i zdravlje”, već deceniju i po najčitaniji i najprodavaniji ženski mesečnik u Srbiji ali i regionu, ove godine slavi svoj 15. rođendan, što je jubilej koji će svakako dati poseban ton i samoj Konferenciji – prvi put biće dodeljena Pro-femina Award, nagrada za ženu koja je pružila najveći doprinos u društveno angažovanom radu.

Program ovogodišnje Pro-femine biće, kao i pethodne tri godine, izuzetno zanimljiv. Kroz panel-diskusije govorićemo o najvažnijim pitanjima koja se tiču života današnje žene. Biće reči o rodnoj ravnopravnosti, o učešću žena u političkom životu, o brizi i zaštiti žena žrtava nasilja, o pronalaženju balansa između profesionalnog i privatnog života, o ženskom zdravlju, nezi i lepoti, o porodičnim i partnerskim odnosima, o ženskoj hrabrosti i mnogi drugim temama.

Moderatorka panela "E, ovo je stvarno važno!" biće novinarka, Olja Bećković.

Na konferenciji Pro Femina bićete moderator panela "E, ovo je stvarno najvažnije!". Može li se u par rečenica navesti šta je to što je najvažnije za ženu u Srbiji?

- Verujem da žene u Srbiji po tom pitanju nisu originalnije od ma koje žene na svetu, danas i od kako je sveta i veka. Ljubav. Onda ljubav. Konačno, ljubav.

Iako je mnogo akcija za podršku ženama pokrenuta od strane medija, da li je odnos medija stvarno takav? Kako biste ocenili sliku žene u medijima u Srbiji?

- Na tu temu bi mogao da se organizuje petogodišnji panel koji bi zasedao od 0-24h. Da li mediji kreiraju sliku o ženama ili se žene kreiraju da zasluže baš takvu vrstu pažnje kakvu dobijaju?

Da li u Srbiji i dalje vlada mišljenje da žena ne može biti uspešna na dva polja, i na poslu i kod kuće?

- Plašim se da je veća opasnost da među nama ne prevlada misljenje da je daleko ženstvenije i emancipovanije biti uspešna na poslu, nego kod kuće.

Lajtmotiv konferencije Pro Femina je "Šta žene žele?". Kakav je vaš odgovor na ovo pitanje?

- Da žive u svetu gde žene nisu muškarci, a muškarci žene.

Kompletan program i način prijave potražite OVDE

(old_image)

Pogledajte još