fbpx

MEDITACIJA JE SPAS ZA ŽENE: Kako da dođete do više orgazma

Ipak, pitanje ženskog orgazma je mnogo komlikovanije. Dok muškarcima signal iz mozga lako pokreće seksualni nagon, kod žena je drugačije. Treba da se steknu preduslovi kako bi one zaista uživale i postale orgazmičke žene. Ovom temom su se bavili mnogi, od seksologa i psihoanalitičara do astrologa, ali niko nije dao jasan odgovor kako žena može doživeti orgazam. Srećom po žene, čini se da postoji rešenje. Naime, Meditacija je pomogla mnogim ženama da postano orgazmične, tvrdi seksološkinja Tami Nelson.

- Meditacija je odličan način za smanjenje stresa i ostvarivanje čvršće veze sa svojim telom. Uz njenu pomoć imaćete više energije za seks i doživeti intenzivnije uzbuđenje - smatra Nelson.

Da se cela priča ne bi zapršila na uopštenim stavovima o korisnosti meditacije, prenosimo vam konkretan savet kako da lakše dostignete vrhunac.

Mnogi od nas su premoreni posle stresnog radnog dana da im je seks važan koliko i rezultat finala šampionata u kriketu indijske države Andra Pradeš. Istraživanja su pokazala da meditativne tehnike smanjuju napetost i dovode do pada kortizola (hormon stresa) u organizmu. A kad kortizol padne, naša čula se otvaraju, kaže stručnjak za meditaciju Emili Flečer, osnivač Ziva meditativne škole.

Flečerova predlaže da svakog dana izdvojite desetak minuta za meditaciju. U prostoriji u kojoj imate mir, gde vas niko neće uznemiravati, dišite pravilno kroz obe nozdrve zatvorenih očiju. Time ćete spustiti nivo kortizola i snabdeti mozak dovoljnom količinom kiseonika. Posle ovog bićete spremni da se fokusirate na partnera i uživanje u seksu.


Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.