Color Press Grupa dobila zahvalnicu za iskazanu humanost i nesebičnu pomoć Humanitarnoj fondaciji "Novi Beograd"

Predstavljajući rezultate Fondacije, osnivač Aleksandar Šapić je rekao:

- Za dve godine rada fondacije prikupljeno je više od 170 miliona dinara sa više od 1 milion pristiglih SMS poruka, uz pomoć kojih je na lečenje poslato 56 korisnika. Pored toga uspeli smo da transparentnim načinom rada postanemo najkredibilnija ogranizacija u zemlji i verujem da smo mnogima vratili veru i nadu u humanitarni rad.

(old_image)

Način rada Fondacije je jedinstven u Srbiji, jer do sada nije postojala ovakva praksa koja omogućava da svi korisnici, u skladu sa motom Fondacije „jednaka šansa za sve“ na jednostavan način dođu do potrebnih sredstava, a sa druge strane oni koji daju pomoć u svakom trenutku znaju kako teče akcija i koliko je novca sakupljeno. To je omogućeno otvaranjem sajta www.budihuman.rsna kome svi oni koji potraže pomoć dobijaju svoju stranu, podračun i broj na jedinstvenom, zajedničkom SMS broju 3030. Novac sa računa Fondacije uplaćuje se direktno ustanovama, tj. ne ide na ruke pojedincima. Na sajtu se svaki dan objavljuju podaci koliko je novca prikupljeno za svakog ko se obratio za pomoć. Kada se sakupi sav potreban novac, on se prebacuje na račun ustanove ili kompanije za ostvarivanje cilja sakupljanja sredstava (za lečenje, nabavku medicinskih pomagala i sl.)

Posle 18 meseci rada, Fondacija je proširila kapacitet kroz koji pomaže korisnicima otvaranjem humanitarnih aukcija u okviru sajta budihuman.rs. Osnivač u proslavljeni vaterpolista Aleksanda Šapić prvi je na aukciji ponudio 24 svoje medalje, osvojene u bogatoj sportskoj karijeri. Za samo mesec i po dana prodato je 10 medalja za koje je sakupljeno preko 60.000 evra! Nakon toga su se javile i druge javne ličnosti kako iz sveta sporta tako i iz drugih oblasti koje su podržale akciju.

(old_image)


Na svečanosti Šapić je kupcima uručio prvih 10 medalja koje su prodate. Među onima koji su kupili medalje i tako pomogli nečije lečenje, bili su fudbaler Dejan Deki Stanković, brojne firme, a tri medalje je otkupio sam Aleksandar Šapić, i zatim ih na licu mesta poklonio deci koja se leče kod nas, a bili su prisutni na obeležavanju 2 godine rada Fondacije.

(old_image)

- Jako sam srećan što su moje medalje pobedile dva puta. Prvi put kada sam ih osvojio na takmičenjima, i danas kada je njihovom prodajom prikupljen novac za lečenje dece. Kada sve medalje budu prodate, u šta verujem da će se brzo desiti, neće postojati srećnije osobe od mene, jer će time definitivno otići u istoriju, a novac završiti onome kome je najpotrebniji. Hvala svima koji pomažu rad Fondacije. Verujem da će svaka godišnjica rada biti uspešnija, kako sa aspekta prikupljenih sredstava tako i sa brojem korisnika, tj. dece koju smo uspeli da izlečimo. Humanitarni rad je nešto što nema svoj kraj, i svi koji su u prilici njime treba da se bave, dokle god su živi i dokle mogu nekom da pomognu - rekao je Šapić.

Na svečanoj proslavi prikazan je i film o deci koja su se izlečila zahvaljujući pomoći Humanitarne fondacije.

Pogledajte još