U RANGU BOUVIJA I LENONA: Snima se "Nebeska tema", dokumentarac o velikom Vladi Divljanu

Za reditelja Mladena Matičevića nema dileme: Divljan je u rangu Bouvija i Lenona.

Povodom početka snimanja dokumentarnog filma o Vladi Divljanu “Nebeska tema”, javnosti su se obratili reditelj Mladen Matičević, Vladini prijatelji i saradnici Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile, glumac Svetozar Cvetković i rok kritičar Momčilo Rajin.

- Divljan je jedan od najvećih pevača, kompozitora, kantautora bivše Jugoslavije, i jedna od najvećih vrednosti pop kulture na ovim prostorima. Imam i lični motiv, jer sam odrastao uz njega i novi talas. Naš način razmišljanja i doživljaj sveta formirao je Vlada sa svim drugim muzičarima novog talasa - rekao je režiser Mladen Matičević odgovarajući na pitanje koji su ga razlozi motivisali da snima film o velikom muzičaru koji je preminuo u martu 2015.

- Divljanov značaj je nemerljiv. Za mene je u rangu Bouvija i Lenona. Čast mi je da snimam film o čovek koji je moj veliki heroj. Ovo je moj najvažniji film u emotivnom smislu. On će biti kombinacija dokumentarnog i igranog filma, savremeni dokumentarni filmovi i u svetu se sada tako snimaju. Poput planetarnopoznatih ostvarenja tog tipa, naš film biće produkciono na visokom nivou - istakao je Matičević.

U filmu će, pored gore navedenih, učestvovati i bivši „Idoli“ Zdenko Kolar i Srđan Šaper, zatim Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Petar-Peca Popović, Mladen Juričić Max, Goranka Matić, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Predrag Popović, Dušan Strajnić (Stray Dogg), grupa Darkwood Dub“, Dušan Kojić Koja.

(old_image)

(old_image)

Izvor: nadlanu

Pogledajte još