Pobede Federera i Mareja

BEOGRAD, 22. novembra 2009. (Beta) - Najbolji teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer pobedio je u svom prvom meču Grupe A završnog Masters kupa u Londonu Španca Fernanda Verdaska sa 2:1 u setovima 4:6, 7:5, 6:1.

U prvom setu, Federer nije imao nijednu brejk šansu, dok je Španac imao tri brejk prilike, i iskoristio samo jednu, što to mu je bilo dovoljno da uzme prvi set.

U drugom setu, Federer je prvi došao do brejk lopte, ali tek u 12 gemu. Do tada su obojica osvajala svoje servise, a onda je pri rezultatu 6:5 i na protivnikov servis, Federer pojačao tempo, došao do dve brejk lopte, osvojio prvu, završio set sa 7:5 i izjednačio rezultat u meču.

Treći set je bio praktično egzibicija Federera. Verdasko je osvojio samo šesti gem, na svoj servis, i uprkos znatno boljem servisu i u ovom setu kao i celom meču, izgubio set sa 6:1, a time i meč koji je trajao puna dva sata.

U Grupi A, ranije večeras Britanac Endi Marej pobedio je Argentinca Huana Martina dep Potra sa 2:1 u setovima.

Takmičenje u Grupi B počinje sutra, od 15.15 u prvom meču sastaju se Rafael Nadal i Robin Soderling, dok od 21.45 igraju Novak Đoković i Nikolaj Davidenko.

Pogledajte još