#AUTOFORUM2016 - Dimitrije Čudić: Koliko ćemo dobro živeti ako privlačimo automobilske industrije koje daju platu od 200 evra?

Konferenciju je otvorila prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije, koja je napomenula da kada govorimo o automobilskoj industriji od velike važnosti je da automobili budu bezbedni i tehnološki prihvatljivi.

Nakon ministarke prisutnima se obratio Njegova ekselencija Axel Dittmann, ambasador Nemačke u Beogradu koji je, govoreći o nemačkom iskustvu u automobilskoj industriji, naveo da su ključni elementi investicija i razvoja, razvoj novih modela i novih izazova energetske efikasnosti, kao i implementacija IT tehnologije.

Na prvom panelu "Izazovi u automobilskoj industriji 21. veka" učestvovao je i Dimitrije Čudić, Menadžer za razvoj dilerske flote Opel, koji je između ostalog rekao:

"Primanja u ovim nekim zemljama, članicama Evropske unije su porasla, ali i dalje su, ja znam konkretno za Bugarsku da su prosečne plate oko 300 evra, tako da jesu konkurentni..."

Ostatak izjave poslušajte u videu:

Pogledajte još