BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU: Stručnjaci, nastavnici i predstavnici saveta roditelja učestvovali na dvodnevnom seminaru

(old_image)

Posebnu pažnju prisutnih pedagoga privuklo je predvanje Marka Rosića iz Agencije za bezbednost saobraćaja na temu kako deca stradaju u saobraćaju i kako to nastavnici i učitelji mogu doprineti smanjenju stradanja. Naime i pored sjajnog predavanja, gospodin Rosić je bio obasut pitanjima.

(old_image)

Predavanje koje je takođe veoma zainteresovalo publiku održala je Sonja Peričić Medić u vezi sa tim kako se treba ponašati u slučaju saobraćajne nesreće i kako u takvim situacijama pružiti pomoć.

(old_image)

Usledila je panel-diskusija "Zakon o bezbednosti saobraćaja: Deca i mladi" gde smo imali prilike da čujemo zaključke o zakonskim regulativama o saobraćaju. Učesnici panela bili su: Zoran Alimpić i Branko Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, zatim Nenad Stanković, komandir saobraćajne policije Novi Sad i Dragan Knežević iz Auto škole Alunno. Moderatorka Jovana Gligorijević je uz odlična pitanja uspela da za kratko vreme ukaže na najvažnije stavke.

(old_image)

Tokom polučasovne pauze za osveženje, učesnici seminara uživali su uz muziku Salon orkestra “FloriArt”.

(old_image)

(old_image)

Na programu nakon pauze bile su i dve sjajne studije slučaja u režiji Marijane Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja "Semaforizacija" i Marka Trifkovića iz Novosadske biciklističke inicijative na temu "Bezbednosti biciklista"

(old_image)

Promocijom brošure "Bezbedna zona škole"Tanje Mitić zatvoren je dvodnevni stručni seminar "Bezbednost dece u saobraćaju".

Izveštaj sa prvog dana seminara pogledajte OVDE

Pogledajte još