DRUGI DAN #WINTERFEST2016: Sjajne panel diskusije i degustacija penušavih vina sa pogledom na ceo Kopaonik

(old_image)

Odlično izlaganje Tamare se nastavilo kada su joj se pridružili Goran Kovačić (restoran Square Nine), zatim Filip Ćirić (restoran Homa), Aleksandar Samardžija,vlasnik Salaša 137, menadžerka restorana "Piknik", Dejana Crvenii glavni kuvar restorana Klub književnika,Stefan Ristović, čime je počela panel diskusija pod nazivom "Novi ukusi Balkana". Svi učesnici su se složili da na jelovnik u manjoj meri utiču i sami gosti koji dolaze u restorane sa svojim zahtevima, ali se osnova suštinski ne menja. Potrebno je uvesti neke zaboravljene namirnice u pripremanje novih jela čime se prožimaju tradicija i moderan pristup u gastronomiji koji je svakako ključ uspeha za privlačenje kako inostranih tako i domaćih gostiju. Poentirano je da svaki lokalitet treba da ima svoja autohtona jela, i da nudi ono što je najbolje u tradiciji određenog regiona.

(old_image)

Paul Balke, novinar i vinski stručnjak iz Holandije pričao je o konzumiranju hrane i vina iz Pijemonta, a potom su o prodaji i distribuciji vina pričali Tomislav Ivanović(Vinopedija), Milan Spasić (Vinarija Spasić),Stevan Kostreš(Vinarija Kovačević), Dejan Maslovar (Wine&Pleasure). Sve ovo začinila je uporedna degustacija najboljih vina iz Pijemonta i premium etikete Vinarije Zvinko Bogdan "Cuvee No1".

(old_image)

(old_image)

Najveća atrakcija zasigurno je bila panoramska vožnja žičarom i degustacija penušavih vina Radgonskih Gorica na Vučjoj stazi sa savršenim pogledom na Pančićev vrh.

(old_image)

Predavanje o likerskim vinima i kasnim berbama održao je enolog vinarije Rubin, Marko Malićanin, a salon vina i gastronomije je po drugi put ponudio visoko kvalitetna vina i rakije u kojima su uživali gosti festivala. Ambasada Švajcarske je predstavila svoju kuhinju spektakularnim perfomansom topljenja sira, a hedonisti su uživali i u puževima koje je poslužila odgajivačnica Hengert. Usledio je after party u restoranu "The Camelot" uz disko ritam i promociju Vinarije Minić.

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

Autor: Bojana Šević

Pogledajte još