#WINTERFEST2016: Trodnevno druženje na Kopaoniku završeno uz tamburaše i vino

I poslednji dan Winterfesta protekao je u degustaciji vina. Uparivanje hrane i vina bio je prvi case study na kojem se uz različita jela uparivalo odgovarajuće vino uz dirigentsku palicu glavnog kuvara restorana Madera, Zorana Stevanovićai somelijera restorana Kalemegdanska terasa, Željka Gasparevića.

(old_image)

Na panelu pod nazivom "Marketing vina" učestvovali su: predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban, suvlasnica Vinarije Aleksić, Dragana Janjić, autor vinskog bloga "Zapisi jednog Merloa", Perica Radović, Elena Jelenićispred Vinarije Tikveš i Stevan Kostrešiz Vinarije Kovačević. Moderator Igor Luković, urednik magazina Vino&Fino razgovarao je sa svojim sagovornicima o tome koliko je bitan marketing u svetu vina, a panelisti su se složili da svako vino treba da ima svoju priču i da iako vinarije nemaju velike budžete, ipak treba biti kreativan i plasirati svoj brend na pravim mestima koja svakako imaju odjeka, kao što su sajmovi ovakvog tipa. Istaknuto je da treba negovati kulturu pijenja vina, ne samo u restoranima, nego i u svojim domaćinstvima i da je budućnost u udruživanju vinarija kako bi se Srbija prezentovala u pravom svetlu na svetskoj sceni.

(old_image)

Gastro panel "Food Around The World" okupio je paneliste slikara, Janoša Mesaroša, kuvara ambasade Švajcarske, Mišu Jevericu, Jelenu Ignjatić, Ukusi Beograda i autorku bloga "Hleb i lale",Nevenu Zelunku- Cvjetić. Njihova iskustva, koja su vezana za hranu iz čitavog sveta, bila su veoma zanimljiva, a učesnici su se složili da u gastronomiji ne postoje pravila jer se i najbolja pica ne pravi u Italiji, nego u Americi.

(old_image)

Uz degustaciju vina koje je poslao ambasador Švajcarske, završen je i ovaj panel nakon čega je usledilo opuštanje u restoranu Vučja staza, gde je organizovano takmičarsko kuvanje pasulja u organizaciji "Bean Festa".

(old_image)

Tokom edukativne radionice uparivanja vina i rakije sa čokoladom videli smo kako ova neobična kombinacija izgleda u praksi, a tajne ove hedonističke avanture otkrio je Pavle Radanović, somelijer vinarije Dibonis. Winterfest je završen druženjem učesnika i gostiju u restoranu Vučja staza uz vino i tamburaše.

(old_image)

Pogledajte još