Deliblatska avantura

Petak:
Dolazak u Banatsku palanku u vilu na obali Dunava. Ručak u restoranu na samoj obali ili odlazak do Bele crkve na večeru u restoranu na otvorenom – na jezeru na kojem se nalazi kamp. (Ova večera nije uključena u cenu tako da u zavisnosti od vremenskih uslova i raspoloženja možete sami izabrati.). 

Subota:
Doručak. Dolazak vodiča oko 9.30. Odlazak sopstvenim prevozom do Dubovca. 

Ukrcavanje na čamac i vožnja do Dubovačkog rita, potopljeno ostrva Čibuklija koje je u obliku potkovice na sredini Dunava i to je atraktivno mesto za sve ptice selice. Na ovom mestu je Dunav izuzetno širok i pregledan. Vožnja čamcem po Dunavu od oko 1,5 sat gde će se videti kolonije malih kormorana, rečnih čigri, sve moguće vrste čapolji i ibisa, divlje patke. 

Ovo mesto je po mišljenju Mike Unwina, britanskog novinara specijalizovanog za birdwatching, jedno od najlepših mesta na Dunavu. Za ručak lunch paket. 

Povratak u Dubovac i odlazak džipovima do Malog peska - očuvano stepsko stanište na Deliblatskoj pešćari na kojem još uvek postoji tradicionalno stočarstvo, brojne kolonije tekunica zbog kojiih je redovno prisustvo najredjih ptica grabljivica u Srbiji kao što su: patuljasti orao, orao zmijar, stepski soko, ridji mišar, i td. 

Od ptica mogu se videti pupavci, pčelarice, laste bregunice, itd. Nastavak vožnje po bespućima peščare do još nekih atraktivnih predela. Odlazak takodje i do mesta gde redovno dolaze vukovi kojih u Deliblatskoj peščari ima oko 40-tak. (Ne garantujemo da će se videti). 

U predvečerje odlazak do salaša na ušću Karaša u Dunav i ručak i odmaranje u opuštenoj atmosferi. Na ovom salašu se uzgajaju mangulice i podolska goveča. 

Povratak u vilu. Noćenje 

Nedelja: Posle doručka odlazak.

Aranžman uključuje: 

•2 noćenja sa doručkom u prenoćištu Bela Vila•Vožnja čamcem po Dubovačkom ritu i Adi Čibukliji•Stručnog vodiča tokom celog dana u subotu
•Večera na salašu (piće nije uključeno u cenu) 

Aranžman ne uključuje •vožnju džipom (ali se na upit cena može dobiti)

Želimo Vam ugodan boravak.

Organizator putovanja: Magelan 021 47 24 088, 6624 823 

Izvor: VisitSerbia.org
23. novembar

Pogledajte još