Utorak, 24. novembar 2009.

BEOGRAD, 24. novembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja, beogradski dnevni listovi posvetili su novoj vojnoj bazi "Jug" kod Bujanovca, ekonomskim temama i predstojećem izboru novog poglavara Srpske pravoslavne crkve.

ALO - Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić za list kaže "Rusi u čudu koliko ima korupcije u Srbiji".

BLIC - O nesrazmernim platama u državnim institucijama list piše pod naslovom "Šefovi kabineta imaju veće plate od premijera". "Vladika Lavrentije saopštiće ime novog patrijarha" - list piše da će novi poglavar Srpske pravoslavne crkve biti poznat do kraja januara.

VEČERNJE NOVOSTI - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže u intervjuu: "Jataci bi odveli do Mladića". O novoj vojnoj bazi kod Bujanovca, koja je otvorena u prisustvu državnog vrha, u "'Jug' za bezbedniji jug". O 18. žrtvi virusa H1N1 u Srbiji naslov "I beba žrtva gripa".

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "Šverc 'tamiflua' na meti policije" list piše da je policija obavila proveru dokumentacije u preduzeću Velefarm i Agenciji za lekove. O predstojećem izboru poglavara Srpske paravoslavne crkve: "Izbor bez ruke božje".

DANAS - Bivši graonačelnik Zrenjanina i predsednik Demokratske stranke u Vojvodini Goran Knežavić, optužen za zloutrebu službenog položaja, kaže u intervjuu: "Jos nisam dao poslednju reč". "Pogrešna optužnica odlaže izručenje", list piše da holandske vlasti proveravaju dokumenata koje je dostavila Srbija u procesu protiv Jezdimira Vasiljevića. O nostrifikaciji stranih diploma na Univerzitetu u Beogradu u tekstu pod naslovom "Najveći broj zahteva iz nekadašnje SFRJ".

KURIR - "SBPOK traži tamiflu", o proveri dokumentacije o leku protiv gripa u Velefarmu i Agenciji za lekove.

POLITIKA - Sa otvaranja vojne baze "Jug" u tekstu "Tadić: Srbija neće odustati od celovitosti i članstva u EU". O strateškom partnerstvu Fabrike automobila Priboj: "Iz Priboja 1.000 kineskih kamiona". O epidemiji novog gripa - "Mesečna cena epidemije 1,27 milijardi dinara".

PREŠ - "Izbor novog patrijarha na Svetog Savu", o tome kada će SPC birati poglavara. "Beba umrla od svinjskog gripa", o novoj žrtvi zarazne bolesti u Srbiji.

PRIVREDNI PREGLED - "Do Evropske unije - preko Borče", o poslovnom forumu Srbije i Kine na kome je ministar za ekonomije Mlađan Dinkić pozvao kineske kompanije da učestvuju i u izgradnji autoputa Beograd-južni Jadran. O otvaranju vojne baze kod Bujanovca: "'Jug' ključni faktor stabilnosti u regionu".

Pogledajte još