Klub Satelit Zlatibor

Kada kažeš Zlatibor, većina pomisli na zdravlje: prelepa priroda, čist vazduh i dobra hrana. Jedno od mesta na ovoj planini gde možete da dobijete sve što vam srcu godi je CMC Klub Satelit. Prethodnog vikenda, u ovom objektu koji goste osvaja toplom, domaćinskom atmosferom, promovisan je program “Odmor za srce” kojim su nas domaćini i stručnjaci ubedili da je ponekad potrebno malo usporiti.

Zamak iz bajke
To je prva asocijacija kada ugledate Satelit. Ovaj objekat proglašen je za najbolje odmaralište u sistemu međunarodne organizacije RCI (Global Vacation Network) za 2009. godinu. Dvanaest soba i osam apartmana različitih stilova i boja, uređeni su tako da vam pruže potpuni komfor i uživanje. To je, ipak, samo delić njihove ponude.

Savet lekara
Moderator diskusije, kardiolog Prof. dr Aleksandra Aranđelović podsetila je na poznatu izreku da je “čovek star onoliko koliko su stari njegovi krvni sudovi” i istakla da je u cilju prevencije ateroskleroze najvažnije korigovati loše životne navike.

-Trebalo bi izbegavati brzu hranu, alkohol, duvan, ograničiti unos slatkiša, upražnjavati fizičku aktivnost u onoj meri koja odgovara našem zdravstvenom stanju, kondiciji i godinama i ne dozvoliti stresu da nas savlada – rekla je Prof. dr Aranđelović. Ona je istakla da će u sadržajima Kluba Satelit uživati i telo i duša, a kada se tome doda šetnja Zlatiborom, ugođaj će biti potpun.

Zdravim osobama sigurno će prijati opuštanje i relaksacija u sauni, koja povoljno utiče na rad srca i krvotoka i koja vam je ovde na raspolaganju kada god poželite. Ipak, ukoliko imate bilo kakvih problema sa zdravljem obavezno se pre odlaska u saunu posavetujte sa lekarom.

(old_image)

Zabava i opuštanje
Vežbe u vodi istovremeno su i zabavne i delotvorne. Plivanje se preporučuje svim uzrastima, blagotvorno deluje na psihu, jača mišiće srca, povećava kapacitet pluća i produbljuje disanje. Zato će vas boravak u bazenu Kluba Satelit potpuno opustiti.

Ako, ipak, ne možete bez tegova, pokretne trake i bicikla tu je i teretana koja će zadovoljiti vaše potrebe. Ne propustite ni uživanje u đakuziju i počastite telo masažom.

Meni za zdravo srce
Da kockice budu složene u savršeni mozaik, nedostaje deo, koji je takođe jedna od osnovnih stvari koje se vezuju za Zlatibor- gastronomija. Osluškujući potrebe gostiju od kojih dobru većinu čine stranci, u restoranu Kluba Satelit, uveli su meni za zdravo srce.

Čorba od sočiva, grilovano meso, soja, pite od heljde, prirodni sokovi i nezaobilazna “Baba Radina” pita od višanja učiniće da vaše srce zaigra od užitka. Ukusni, hranljivi specijaliteti, navešće vas da razmislite o njihovom uvođenju u svoju svakodnevnu ishranu.

Trudićemo se da usvojimo neke od principa zdravog načina života na koje su nam domaćini ukazali i da slogan pod kojim je održana diskusija “Čuvajmo srce, nemamo rezervno!” primenimo u svakodnevnom životu.

Tekst: Marija Milenković

(old_image)

Pogledajte još