Diva: Specijaliteti sa šumskim pečurkama

U restoranu Diva je u toku zanimljiva gastronomska promocija. Ovoga puta u pitanju su specijaliteti sa šumskim pečurkama i koštunjavim voćem, u čijim ukusima možete uživati do 29.novembra.

Pečurke se pripremaju na mnogo načina - one mogu biti glavno jelo ili dodatak glavnim jelima. Čest su sastojak gulaša, omleta i soseva a začin koji je nazaobilazan da im ukus bude potpun je biber. Bez obzira na vrstu pečuraka (u svetu ih ima čak oko 38.000 vrsta), ukoliko se koriste sa pravom kombinacijom ostalih sastojaka čine ukuse kojima je teško odoleti. Ipak, najzdraviji način pripreme je i najjednostavniji – pečenje na ringli ili u rerni.

Kuvari restorana Diva pripremili su mali ali odabrani meni koji sadrži specijalitete koje vam toplo preporučujemo.

Obrok započnite sa čorbom od šumskih pečuraka ili lisičarkama sa rukola salatom i rosti krompirom.

Volovani punjeni sa raguom od šumskih pečuraka i teleće brizle u sosu od smrčka su ukusi koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Od glavnih jela pripremaju maštovite kombinacije kao što je biftek u lisnatom testu sa šumskim pečurkama i srneći file sa českom knedlom u sosu od divljih pečuraka.

Od poslastica ne propustite magičan spoj lešnika i čokolade-Mašinu tortu, baklave sa koštunjavim voćem ili Minjon tortu.

Cene se kreću od 550 do 2450 dinara.

Ova novembarska gastro avantura osvežiće jesenju ponudu u beogradskim restoranima, a za one koji ne vole da eksperimentišu pripremaju i svoje stalne specijalitete koji su standardno dobri.

Tekst:Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

(old_image)

Pogledajte još