Počela "Share" konferencija

Eksplozijom #ShareConference na srpskom Twitteru, brojnim predavanjima koja su posetioci ocenili kao veoma zanimljiva, ali i nastupom poznatog britanskog beatboxera Beardymana počela je prva beogradska Share konferencija u organizaciji ekipe "Exita".

Organizator "Sharea" - Fondacija State of Exit - ovu konferenciju, kako navode, vide kao edukativnu platformu koja ima za cilj predstavljanje i razmatranje fenomena koji oblikuje stvarnost mladog čoveka u infromatičkom dobu.

"Share Conference" je od prvog dana krenuo intenzivno predavanjima koja su okupila mnoge zaljubljenike u Internet, socijalne mreže i moderne komunikacije. Nakon predavanja Brusa Sterlinga (Bruce Sterling), publika je pažljivo slušala iskustva Rafe Kaplana (Rafe Kaplan), softverskog inženjer i lidera u razvoju web aplikacija u Googleu.

Osim predavanja u Amfiteatru renoviranog "Doma omladine", predavanja su se tokom prvog dana odvijala i u "Pogonu 1". Pored ostali, svoja online iskustva sa posetiocima "Sharea" podelio je i Samir Alioui (Samir Allioui), osnivač Piratske partije Holandije. Takođe, tu su bili i autori projekta "Face to Facebook" - Paolo Ćirio (Paolo Cirio) i Alesandro Ludoviko (Alessandro Ludovico).

Mnoge je oduševilo predavanje ekipe "Improv Everywhere" koja sebe opisuje kao "samoorganizovanu grupu zabavljača koja istovremeno izaziva haos i radost na javnim mestima".

Nakon bogatog programa "Share By Day", usledio je uzbudljivi noćni program "Share By Night" koje je obeležio nastup britanskog beatbox majstora Beardymana i žurke u beogradskim klubovima "Plastic", "Gun", "Energija"...

Konferencija "Share" traje do 9. aprila, a mnogi fanovi se raduju nastupima bendova "Metronomy" i "Does It Offend You, Yeah?".

Dovoljno je da "prokrstarite" srpskim Twitterom i videćete da je "Share" jedna od najaktuelnijih tema, da se razmenjuju utisci o predavanjima, "diže tenzija" oko onog što sledi... Sve u svemu, "Exit" ekipi je "teorija deljenje (shareovanja)" očigledno uspela...

Naš izbor sa "Share Conference" pogledajte OVDE!

Foto galeriju sa nastupa Beardyman

Katarina Milovanović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.