Zimonjić i Nestor eliminisani sa Masters kupa

BEOGRAD, 24. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Danijel Nestor eliminisani su sa završnog turnira u Londonu pošto su u drugom kolu Grupe A, izgubili od češko-slovačkog dubla Františeka Čermaka i Mihala Mertinaka sa 0:2 po setovima 3:6, 4:6.

Zimonjić i Nestor tako neće odbraniti titulu na završnom turniru, pošto su večeras doživeli i drugi poraz u Grupi A. U prvom kolu izgubili su od Poljaka Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog sa 4:6, 4:6.

Čermak i Mertinak su potpuno dominirali u meču, oni su prve nosioce savladali za sat vremena i osvojili 57 poena, 19 više od Zimonjića i Nestora.

Češko-slovački dubl je u svakom setu napravio po jedan brejk, dok Zimonjić i Nestor nisu imali nijednu priliku za brejk. Indijski teniser Maheš Bupati i njegov partner u dublu Mark Nouls sa Bahama ostvarili su drugi trijumf u Grupi A na završnom turniru u Londonu, pošto su danas pobedili Poljake Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog sa 2:1 u setovima 3:6, 6:3, 10:7.

Treći nosioci na turniru Bupati i Nouls su se ovom pobedom približili plasmanu u polufinale. Oni su u prvom meču bili bolji od Františeka Čermaka i Mihala Mertinaka sa 6:3, 6:3. U poslednjem meču na turniru Zimonjić i Nestor će igrati protiv Maheša Bupatija i Marka Noulsa, koji su ostvarili dve pobede u Londonu.

Pogledajte još