Nikada nisam razmišljao o odlasku

PARIZ, 24. novembra 2009. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Rejmon Domenek rekao je da nikad nije razmišljao o ostavci, uprkos teškim kritikama koje je trpeo.

Domeneka su kritikovali i navijači i mediji još od neuspeha ekipe na Evropskom prvenstvu 2008. godine, a muke Francuske tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo samo su povećale broj poziva da podnese ostavku.

"Nikada nisam podnosio ostavku i nikada to neću raditi. Što je veći pritisak, to sam motivisaniji. U nevoljama sam u svom elementu. Kada je sve mirno, postane mi dosadno i onda se brinem", rekao je Domenek.

Francuska se plasirala na Mundijal u Južnoj Africi sledeće godine tek pošto je Tijeri Anri rukom namestio Vilijamu Galasu gol u drugom produžetku revanša baraža protiv Irske. Rezultat je tada izjednačen na 1:1, a "trikolori" su slavili sa 2:1 ukupno.

Francusku je odveo do finala Svetskog prvenstva 2006. godine, ali nikada u karijeri nije osvojio važan trofej, ni kao trener Liona, ni mlade reprezentacije.

Navijači ga preziru i stalno mu zvižde kada državni tim igra na domaćem terenu. Domenek je rekao da bi delovao kao kukavica ako bi otišao posle pobede nad Irskom.

"To bi značilo da sam ispunio cilj i da me baš briga za posledice", rekao je on.

Domenek je kazao i da je bio šokiran načinom na koji su mediji kritikovali Anrija zbog igranja rukom.

"Nisam spavao dva dana i tek sada se oporavljam. Nismo varali. Imali smo koristi od sudijske greške", rekao je on.

Pogledajte još