Zarate želi u reprezentaciju Argentine

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Fudbaler Lacija Mauro Zarate rekao je da bi želeo da zaigra za reprezentaciju Argentine na Svetskom prvenstvu 2010. godine, a ne za italijanski nacionalni tim.

talijanski mediji preneli su da je Zarate nameravao da zaigra za "azure" pošto ima dvojno državljanstvo, jer je njegova majka Italijanka, ali napadač Lacija rekao je da ipak želi da igra za Argentinu.

"I dalje ću da čekam... Italijani imaju jak tim, ali već sam rekao da želim da igram samo za Argentinu. Nisam razgovarao sa (selektorom Dijegom) Maradonom, ali mislim da prati moje mečeve", rekao je Zarate za Korijere delo Sport.

"Mislim da će mi pružiti priliku ako nastavim dobro da igram", dodao je on.

Lacio ne postiže očekivane rezultate u prvenstvu, ekipa je 15. na tabeli sa 12 bodova, a Zarate očekuje da će njegov tim izaći iz krize.

"Srećan sam u Laciju, osvojili smo Superkup Italije. Svi želimo dobre rezultate i nadam se da možemo da popravimo formu i plasman na tabeli", rekao je on.

Zarate je u počeo karijeru u Velez Sarsfildu, a igrao je još za katarski Al Sad i Birmingem. Za reprezentaciju Argentine do 20 godina odigrao je pet utakmica i postigao dva gola.

Pogledajte još