Ajvar, kajmak i kitnkez

BEOGRAD, 25. novembar 2009. (FoNet) - Četvrti sajam etno hrane i pića, specijaliziovana manifestacija na kojoj se predstavljaju proizvođači hrane i pića koji po posebnim tradicionalnim recepturama i u organičenim serijama proizvode za tržište, održaće se u od 26. do 28. novembra u Beogradu.

Ovogodišnji Etno sajam, u organizaciji Beogradskog sajma i Privredne komore Srbije, održava se pod sloganom Utemeljenje robne marke etno proizvoda, a njegova svrha je pronalaženje potencijalnih kupaca, promocija nacionalnih specijaliteta i zaštita imena, receptura i geografskog porekla.

Pored Privredne komore Srbije, sponzori manifestacije su Agrobanka i Kompanija "Dunav osiguranje", a pokrovitelj ove, kao i dosadašnjih manifestacija, je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Na sajmu Etno hrane i pića  predstaviće se skoro 300 izlagača iz svih krajeva Srbije. Među izloženim proizvodima mogu se pronaći: džemovi, slatka, kitnkez, ajvar, kolači, peciva, hleb, pite, suhomesnati proizvodi, razne vrste sireva, kajmak, vina, rakije, sokovi...

Sajam je namenjen prvenstveno poslovnim posetiocima – vlasnicima i nabavljačima restorana, hotela i trgovinskih radnji s ciljem prepoznavanja, brendiranja i boljeg plasmana na domaćem i inostranom tržištu.

Pogledajte još