Antić brani Kačara od trenera Herte

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Selektor Srbije Radomir Antić uputio je pismo treneru Herte Fridhelmu Funkelu, u kome je stao u odbranu fudbalera Gojka Kačara od kritika da se nije ponašao profesionalno tokom reprezentativnih akcija.

"Izražavam lično neslaganje i izrazito nezadovoljstvo zbog niza iznesenih netačnih informacija. Reprezentacija Srbije i svaki njen član su, odgovorno tvrdim, vrsna grupa profesionalaca i skup u svemu kvalitetnih ljudi", navodi se u Antićevom pismu na sajtu FSS-a.

"Naša okupljanja i rad obeleženi su maksimalnim zalaganjem svakog pojedinca i odišu duhom sportskog entuzijazma baziranog na zakonima fudbala, što nas čini jednom ozbiljnom ekipom. Uveren sam da ostvareni rezultati i direktan plasman na Svetsko prvenstvo predstavljaju adekvatne dokaze tog stava", napisao je srpski selektor.

Funkel je posle reprezentativne pauze u kojoj je Srbija igrala prijateljske mečeve sa Severnom Irskom i Južnom Korejom, rekao da se, između ostalog, Kačar vratio u berlinski klub "vidno umoran", kao i da je verovatno "spavao do podne i ispio bezbroj kafa".

"Zaista mi nije jasno odakle Vam svi netačni podaci koje ste saopštili. Poručujem vam da reprezentacija Srbije nije udruženje volontera, niti privatna zadruga, a tvrdim vam da je Gojko Kačar kulturno i vaspitano dete... neko na koga smo sa razlogom ponosni", naveo je Antić.

Pogledajte još