Film Put po prozi Kormaka Makartija u Srbiji u martu 2010

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Postapokaliptični film "Put" Džona Hilkouta (John Hillcoat), snimljen prema romanu za koji je Kormak Makarti (Cormac McCarthy) dobio Pulicerovu nagradu, trebalo bi da stigne u srpske bioskope u martu 2010. godine.

"Najrealnije je da će to biti mart", izjavila je agenciji Beta portparolka distributerske kuće "Sinears" Tanja Kovač, povodom vesti da je Hilkoutov "Put", sa Vigom Mortensenom (Viggo) i Šarliz Teron (Ćarize Theron) 25. novembra počeo da se prikazuje u SAD.

U ostalim ulogama pojavljuju se Robert Dival (Robert Duvall), Gaj Pirs (Guy Pearce) i dečak Kodi Smit Mekfi (Kodi Smit-McFee), a muziku za film napisali su Nik Kejv (Nick Cave) i Voren Elis (Warren Ellis).

"Put" je avanturistička i horor priča, čiji bezimeni junaci, Otac i Sin, putuju uništenom Amerikom. Nju je kao i ostatak sveta, pre deset godina, opustošila misteriozna kataklizma, čiji su rezultat - nedostatak energije, vegetacije i hrane, tlo prekriveno prašinom i oblačno nebo koje zaklanja sunce.

Pogledajte još