Zvezda savladala Spartak

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Lav kupa Srbije, pošto su na svom stadionu u četvrtfinalu savladali subotički Spartak sa 3:2.

"Crveno-beli" su dobro počeli utakmicu, a do vodećeg gola došli su u 14. minutu, kada je šutirao Nikola Vasiljević. Lopta je u šesnaestercu došla do Milana Vilotića koji ju je sa pet metara ubacio u mrežu.

Odličnu priliku da poveća prednost domaćin je propustio u 37. minutu, kada je Dejan Lekić došao do lopte pre golmana Spartaka i krenuo ka praznom golu, ali se odbrana gostiju konsolidovala i u poslednjem trenutku otklonila opasnost.

Ekipa Spartaka do izjednačenja je došla u 40. minutu, posle centaršuta Dragana Šarca sa desne strane najbolje se snašao Predrag Mijić i sa par metara postigao gol.

Domaći su veoma brzo poveli u drugom poluvremenu - igrao se 50. minut kada je Vladimir Bogdanović izveo slobodan udarac sa leve strane, a loptu je glavom zahvatio Slavko Perović i poslao je u mrežu.

Zvezda je plasman u polufinale "potvrdila" u 67. minutu, posle još jedne asistencije Bogdanovića, koji je proigrao Dejana Lekića, a napadač "crveno-belih" prevario je i svog čuvara i golmana Spartaka.

Konačan rezultat, svojim drugim pogotkom na utakmici, postavio je Mijić u 86. minutu, nakon što je glavom posle kornera prevario golmana Zvezde.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović-Pižon rekao je večeras da je zadovoljan pobedom nad Spartakom (3:2) u četvrtfinalu Lav kupa Srbije, ali je dodao da je ekipa u završnici meča umalo sama sebi "iskomplikovala situaciju".

"Držali smo sve u svojim rukama i brzo poveli, ali protivnik nije bio tako slab da bi nam to garantovalo pobedu. U nastavku meča smo brzo došli do novog vođstva jer smo zaigrali sa tri špica. Došli smo i do trećeg gola, ali je nakon toga odbrana zaspala. Zadovoljan sam jer su u kupu uvek moguća iznenađenja, ali smo u finišu sami sebi mogli da iskomplikujemo situaciji", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Strateg "crveno-belih" dodao je da još uvek ne zna težinu povrede zbog koje je kapiten ekipe Nikola Lazetić morao da napusti igru u 27. minutu.

Trener Spartaka Zoran Milinković rekao je da je, uprkos porazu, ponosan na svoje fudbalere i igru koju su pružili.

"Odigrali smo zaista dobro. Imali smo respekt prema rivalu, ali smo neprekidno tražili igru i, kroz nju, rezultat. Pokazali smo da možemo da igramo dobar fudbal, da stasavamo kao tim. Ponosan sam na svoje igrače, jer su pokazali dosta toga lepog i dobrog", izjavio je Milinković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Šef stručnog štaba subotičke ekipe kazao je i da nije zadovoljan suđenjem, ali da time ne želi da umanji pobedu Crvene zvezde.

"Prva dva Zvezdina gola su bila zaista čudna. Čini mi se da je prvi postignut posle ofsajda, a da prekršaj koji je prethodio drugom golu nije postojao. Moj utisak je da je sudija bio najgori akter utakmice, ali time neću da umanjim uspeh Zvezde, niti da tražim alibi", zaključio je Milinković.


Rezultati:

Borac Čačak - OFK Beograd 0:2 (0:0)
(Marković 80', Sinđić 81')

Vojvodina - Smederevo 1:0 (1:0)
(Medojević 4')

Jagodina - Partizan 1:2 (1:1)
(Bojović 15' - Dijara 26', Kleo 49' penal)

Crvena zvezda - Spartak Zlatibor 3:2 (1:1)
(Vilotić 14', Perović 50', Lekić 67' - Mijić 40', 88')

Pogledajte još