Za četvrtak, 26. novembar 2009. godine

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Dnevne novine na naslovnim stranama danas najviše pišu o izboru novog patrijarha, pozitivnim signalima iz Holandije u vezi sa odmrzavanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i najavljenim kreditima privredi.

ALO - Pod naslovom "Irineja za patrijarha", o izboru poglavara Srpske pravoslave crkve. "Arkan je rekao: 'Dunav' platio ubistva Dade i Ćuruvije?!", o tome govori Radivoje Atanasković gemac, koji se sudi sa tom osiguravajućom kompanijom 17 godina.

BLIC - "Holandija odmrzava sporazum Srbije i EU", piše list pozivajući se na svoje izvore. O izboru poglavara Srpske pravoslavne crkve u tekstu: "Vladika sa najviše glasova hteo izbore odmah posle 40 dana". "Fudbaleri Zvezde i Partizana na strogu doping kontrolu", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Država sprema kredite", o najavljenom kreditiranju privrede i većoj pomoći Vlade i Narodne banke. "Patrijarh na Svetog Savu", piše list o izboru novog patrijarha SPC. O tome ko od ministara ima akcije privatnih firmi u tekstu "Vladina četvorka poseduje akcije". O novom pravilniku o plaćanju obdaništa - "Popust uz sto muka".

GLAS JAVNOSTI - O izboru patrijarha "Novi patrijarh uoči Svetog Save", "Operisan Raja Rodić", o zdravstvenom stanju vlasnika Kurira i Glasa javnosti, koji je u zatvoru. "Vakcinacija iz treće ruke", o novom virusu gripe.

DANAS - "Spreman sam da predvodim opoziciju", poručuje u intervjuu listu lider Srpske narodne stranke Tomislav Nikolić. "Koridor stabilan kao Vlada", kaže ministar Milutin Mrkonjić. "Gubitak šest miliona evra", o dolasku vakcina protiv virusa H1N1.

KURIR - List pdo naslovom "Favorit" piše da je Irinej bački najozbiljniji kandidat za patrijarha. "Operisan Raja Rodić", o zdravstvenom stanju Rodića. "Disko-folk političar!", o funkcioneru Demokratske stranke Srbije Vladimiru Zaharijevu.

POLITIKA - "Prva greda za most kod Ade Ciganlije stigla iz Kine", piše list. O kreditiranju privrede i stanovništva u tekstu "Dogodine milijarda evra kredita privredi i građanima". "Novi patrijarh biće izabran do Svetog Save", piše list.

PREŠ - "Kuvajt nam traži 10.000.000 dolara", o poseti delegacije Kuvajta Srbiji. "Grci već preuzeli Jat?!", o pisanju štampe u Atini. List piše i o osuđenicima na 40 godina zatvora - "Najopasniji srpski robijaši!".

PRIVREDNI PREGLED - "Srbija i Kuvajt potpisali četiri sporazuma!", piše list. O očekivanom privrednom rastu "Privredni rast u 2010. do 4 odsto".

Pogledajte još